Dometic tuo markkinoille uuden älykkään kääntymisavustinjärjestelmän vähentämään kuolleen kulman aiheuttamia onnettomuuksia. Dometicin uusi CAM1000-sivukamera erottaa luotettavasti jalankulkijat ja pyöräilijät muista, epäolennaisista kohteista, kuten liikennevalopylväistä.

Dometicin uusi CAM1000-sivukamera on suunniteltu saamaan kuljettajan huomio nopeasti ajoneuvon ohjauspaneelin lukuisten hälytysten ja varoitussignaalien joukosta.

CAM1000 varoittaa kuljettajia vain todellisissa vaaratilanteissa, joten varoitus on helpompi huomioida. Kääntymisavustinkameran luvataan erottelevan luotettavasti pyöräilijät ja kävelijät muista pystysuuntaisista objekteista, kuten liikennevalo- ja lyhtypylväistä, käyttäen älykästä kuvankäsittelyohjelmistoa. Tämä minimoi valmistajan mukaan väärien hälytysten riskin. Kun järjestelmä hälyttää, kuljettaja tietää, että kyseessä todellakin on törmäyksen vaara kuolleessa kulmassa. 

Domteicilta kerrotaan, että CAM1000 luotiin yleisratkaisuksi, sillä sitä voidaan käyttää melkein missä tahansa hyötyajoneuvossa, ja se sopii täysin Dometic 2019 -näyttösarjaan. Integroitu infrapuna-LED takaa hyvän kuvanlaadun jopa yöaikaan.

Dometic kertoo tuoneensa innovaatioita myös asennukseen. Monista markkinoilla olevista järjestelmistä poiketen CAM1000:n asennukseen tarvitaan vain vähän aikaa ja vaivaa. Kaikki osat, mukaan lukien GPS-anturi, infrapuna-LED ja ohjauspaneeli, on integroitu kompaktiin kamerakoteloon. Laite yksinkertaisesti vain kytketään virtalähteeseen. Kytkentää muihin ajoneuvojärjestelmiin ei tarvita, ei myöskään toistuvaa kalibrointia. Näytön etäisyysmerkit helpottavat kameran kohdistusta käyttöönoton aikana. Useimmiten jo olevassa olevia näyttöjä voidaan käyttää uudelleen.

Dometic CAM1000 tulee myyntiin vuoden 2020 tammikuun lopulla tai helmikuun alussa.