Scania on voittanut eurooppalaisen Green Truck -kilpailun jo kuudennen perättäisen kerran. Tällä kertaa Scania osallistui kilpailuun uudella Super-voimalinjalla. Kilpailuun kutsutaan kaikki eurooppalaiset kuorma-autovalmistajat, ja tarkoituksena on löytää polttoainetaloudellisin pitkän matkan kuljetuksiin tarkoitettu kuorma-auto.

”Olen erityisen ylpeä, että Scania on jälleen valittu kokonaistaloudellisimmaksi kuorma-autoksi jo kuudetta kertaa peräkkäin”, kertoo Scania-kuorma-autojen johtaja Stefan Dorski. ”Meidän uusi Super-voimalinjamme on tuonut aivan uudenlaista suorituskykyä markkinoille. Asiakkaat voivat nyt hyötyä jopa 8% säästöistä polttoaineen kulutuksessa.”

Scanian uusin kuusisylinterinen ja 13-litrainen Super-moottori esiteltiin markkinoille marraskuussa 2021. Moottorimallistoon kuuluu neljä eri EURO 6 -tehoversiota. Tämän vuoden kilpailuun Scania osallistui 500S-mallilla. Green Truck -kilpailutestissä ajetaan vuosittain sama eri tieosuuksista koostuva 340 kilometrin reitti erilaisissa olosuhteissa. Kilpailuun osallistuttiin puoliperävaunuyhdistelmillä, joissa oli 4×2-rekkaveturit ja 32 tonnin kokonaispaino. 

Green Truck -kilpailun järjestävät saksalaiset ammattilehdet ”Trucker” ja ”Verkehrs­Rundschau”. Kilpailun tarkoituksena on selvittää kaikkein tehokkain kuorma-auto ottamalla huomioon polttoaineen kulutus ja reitin keskinopeus. Mittaukset suoritetaan saksalaisen tiukoilla kriteereillä ja huolellisesti. Mittauksiin vaikuttavat ulkoiset tekijät kuten lämpötila ja tuulen voimakkuus kompensoidaan, jotta mittaukset ovat kaikille autoille tasapuoliset ja tulokset mahdollisimman luotettavia, testiorganisaatiosta vakuutetaan.