Viitasaarelainen raskaan kaluston myyntiin erikoistunut Osamyynti Trucks Oy on aloittanut yhteistyön latvialaisen, Baltian suurimman puutavara-autojen päällirakentaja Metsatekin kanssa.

Osamyynti Trucksilta kerrotaan yhteistyön käynnistyneen Suomen markkinoille tulevien tuotteiden suunnittelulla jo viime syksynä. Riikan lähellä sijaitsevalla Metsatekin tehtaalla on nyt rakennettavana ensimmäinen Suomeen tuleva auto, johon on mahdollista tutustua Kuljetus2023-näyttelyssä Osamyynti Trucksin ja Metsatekin yhteisosastolla U 319.

Metsatek-päällirakenteet ovat saatavana joko alumiinisella tai teräksisellä apurungolla, ja myös sermi voidaan valmistaa kummastakin materiaalista asiakkaan haluaman mallin mukaan.

Rakenteissa käytetään perinteisiä, yleisesti käytössä olevia komponentteja. Tämän luvataan takaavan asiakkaalle nopean varaosien saatavuuden. 

Metsatek-tuotteisiin kuuluvat myös nosturitelineet ja teräsrakenteiset puutavarapankot sekä kiinteällä että irrotettavalla tolpalla.

Vahvuutena uudella tuotteella Suomen markkinoilla kerrotaan olevan asiakaslähtöinen yksilöllinen toteutus, nopea toimitusaika ja hieman yleistä markkinatasoa edullisempi hinnoittelu. Metsatek on valmistanut puutavara-autojen päällirakenteita jo 15 vuoden ajan.

Metsatek tuotteiden myynnistä Osamyynti Trucksilla vastaa Niilo Kuulasmaa.