Suomen suurin kuljetusalan ammattitapahtuma Kuljetus 2023 -messut järjestettiin pitkän tauon jälkeen 25.-27.5.2023 messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa, Jyväskylässä. Messuille pääsyä oli selvästi odotettu, sillä Kuljetusmessuihin tutustui kolmen päivän aikana hieman yli 13 000 kävijää.

Kuljetusmessut keräsivät Jyväskylään yli 200 näytteilleasettajaa esittelemään alan uutuuksia, trendejä ja parhaita ratkaisuja. Messut tarjosivat ennätyslaajan kattauksen kuljetusalaan. Tapahtumassa oli esillä uusin raskas ja kevyt kuljetuskalusto, päällirakenteet sekä läpileikkaus alan palveluista ja tarvikkeista Suomesta ja ulkomailta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä messuihin. Messut onnistuivat hyvin ja näytteilleasettajilta on tullut kiitosta. Kävijämäärä osoittaa, että kuljetusalan ammattitapahtumalle on selvästi kysyntää”, kertoo tapahtumasta vastaava myyntipäällikkö Hannu Mennala Jyväskylän Messuilta.

”Kuljetusnäyttely ja Jyväskylä sen järjestämispaikkana osoittivat jälleen vahvuutensa. Kiinnostus tapahtumaa kohtaan oli erittäin suurta niin näytteilleasettajien kuin messuvieraiden osalta”, sanoo Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio.

Kuljetusalan sähköistyminen ja vihreä siirtymä puhututtivat tämän vuoden Kuljetusmessuilla, mikä näkyi niin ohjelmassa kuin messuosastoillakin. Messujen avajaispäivänä järjestetyssä ajankohtaiseminaarissa näistä teemoista kuultiin useita puheenvuoroja. Nyt ensimmäistä kertaa käyttövoimamurros ja uudet teknologiat olivat vahvasti esillä useilla osastoilla.

”Siinä missä ennen korona-aikaa sähköistymisen esiinmarssi oli vasta lupaus tulevasta, oli hyötyautojen sähköistyminen nyt konkreettisesti nähtävissä, koettavissa ja ajettavissa”, Tero Kallio jatkaa.

Kuljetusmessut on tärkeä tapahtuma, jossa kuljetusalan ammattilaiset pääsevät tapaamaan toisiaan. Etenkin poikkeusvuosien jälkeen kohtaamisten merkitys on suuri.

”Pitkän tauon jälkeen järjestetyt messut olivat erittäin hyvät. Tällaisten näyttelyiden merkitys korostuu, kun viime vuosien aikana kohtaamisia on tapahtunut paljon vähemmän kuin aiemmin. Kuljetusmessut on todella tärkeä tapahtuma alalle”, sanoo Teknologiateollisuuden Perävaunut ja Päällirakenteet -toimialaryhmän puheenjohtaja Aki Sirén.

Kuljetusmessut järjestetään seuraavan kerran vuonna 2025.