Neste ilmoittaa palvelujensa jatkuvan, vaikka Kesko suunnittelee vetäytymistä Neste K -liikenneasemien operoinnista tämän vuoden aikana. Neste K -liikenneasemia on yhteensä 64 ja Neste-asemia kaikkineen noin 720. 

Nesteellä on yhteensä noin 720 aseman verkosto, joka muodostuu Neste- ja Neste K -asemista, miehittämättömistä Neste Express- sekä raskaan liikenteen Neste Truck -asemista. Kesko kertoo suunnittelevansa vetäytymistä Neste K -liikenneasemien operoinnista vuoden 2024 aikana. Neste K -liikenneasemia on yhteensä 64. Suunnitellussa muutoksessa tavoitteena on, että polttoainemyynnin lisäksi asemien palvelut jatkuvat Nesteen palveluna ja myös Plussa-ohjelma jatkuu. Muutoksella ei ole vaikutuksia Nesteen muuhun asemaverkostoon ja palveluihin. 

“Nesteen laaja asemaverkosto palveluineen vastaa asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin jatkossakin. Suunnitellun muutoksen kohteena olevien Neste K -asemien laadukkaiden polttoaineiden ja Easy Fill -lasinpesunesteen myynti jatkuvat normaalisti. Muutos ei vaikuta Neste-liikenneasemiin ja siellä tarjottaviin palveluihin, sähköautojen Neste MY Uusiutuva Lataus -palveluun, Neste Express- tai raskaan liikenteen Neste Truck -asemiin”, sanoo Nesteen Suomen asemaverkostosta vastaava johtaja Katri Taskinen.

Kesko vastaa tällä hetkellä Neste K -asemien päivittäistavarakaupasta sekä oheispalveluista, jotka ovat osa K-ryhmän päivittäistavarakaupan kokonaisuutta.

“Suunnitellun muutoksen syynä on päivittäistavarakaupan muuttunut rooli Neste K -liikenneasemilla. Päivittäistavaramyynnin osuus liikenneasemilla on pienentynyt vuonna 2016 voimaan astuneen vähittäiskauppojen aukioloaikauudistuksen jälkeen ja toiminta on painottunut ravintola- ja kahvilapalveluihin. Tämän seurauksena Neste K -ketjun liiketoiminta on muodostunut eri tyyppiseksi verrattuna muihin Keskon ruokakauppaketjuihin ja synergiahyödyt jäävät aiempaa pienemmiksi. Keskittyminen ydinliiketoimintaan on ollut osa Keskon kasvustrategiaa viime vuosina, ja suunnitelma liikenneasematoiminnasta luopumisesta jatkaa tätä kehitystä”, sanoo Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli.