NREP Logicenters rakennuttaa 18300-neliömetrisen logistiikkakeskuksen Keravalle. Tästä tilasta 4600 neliömetriä vuokrataan Dachserille, ja loput noin 13000 neliömetriä ovat vielä vapailla markkinoilla,

Dachser, yksi Euroopan suurimmista logistiikkayhtiöstä, aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2014. Uuden logistiikkakeskuksen myötä Dachser käsittelee saapuvan tavaran itse ja hoitaa pääkaupunkiseudun jakelun omalla kalustolla.

”Toimintamme on viidessä vuodessa kasvanut merkittävästi. Nyt on sopiva hetki tarkistaa toimintamallia ja tuoda sekä brändi, että palvelu näkyvästi kotimaan markkinoille”, kertoo Tuomas Leimio, Managing Director, European Logistics Finland, Dachser Finland Oy.

Dachser kertoo pyrkivänsä toimintamallin muutoksella mahdollistamaan entistä paremmat kansainväliset yhteydet suomalaiselle vientiteollisuudelle, sekä myös paremmat palvelut Euroopasta Suomeen päin.

”Hyvä sijainti on yksi selkeimmistä kilpailueduista. Kercan logistiikka-alueelle rakentuva uusi terminaali sijaitsee toimintamme kannalta strategisesti tärkeällä paikalla, lähellä E75-moottoritietä, Vuosaaren satamaa, kansainvälistä lentokenttää sekä junarataa. Savion rautatieaseman välitön läheisyys tarjoaa hyvät yhteydet myös työmatkaliikenteelle. Näin työpaikan saavutettavuus paranee huomattavasti, ja työmatka-autoilun tarve pienenee”, Leimio lisää.

Uudesta logistiikkaterminaalista Dachserille vuokrattava osa käsittää sii noin 4600 m2 alueen, joista 4000 m2 on läpivirtausterminaalia ja noin 600 m2 toimistotilaa. Koko kiinteistö tullaan varustamaan modernilla teknologialla. Pohjoismaiden suurimpiin logistiikkatilojen toimittajiin kuuluva Logicenters kertoo sitoutuneensa kestävään kehitykseen. Logistiikkakeskuksen energiatehokkuutta tuovat kattojen aurinkopaneelit ja maalämmön hyödyntäminen.

Keravan kaupungille hankkeella kerrotaan myös olevan taloudellisia vaikutuksia. Leimion mukaan Dachser Finland Oy:n välitön työllisyysvaikutus Keravalle on noin 60 työpaikkaa.