Hiab lanseeraa uuden 110-tonnimetrisen iQ.188 HiPro -kuormausnosturin uudella SPACEevo-ohjausjärjestelmällä, yhdistettynä CombiDrive 4 -kauko-ohjaukseen.

Cargoteciin kuuluva Hiab on tuonut markkinoille 110 tonnimetrin superraskaan kuormausnosturin HIAB iQ.1188 HiPron. Nosturissa on yhtiön uusi ohjausjärjestelmä, joka tarjoaa uusia tuottavuus- ja turvallisuusetuja. iQ-sarja on HIABin uuden sukupolven kuormausnostureita, jotka perustuvat uuteen SPACEevo-ohjausjärjestelmään yhdistettynä CombiDrive 4 -kauko-ohjaukseen. Tätä ohjauskokonaisuutta käytetään ensimmäistä kertaa HIAB iQ.1188 HiProssa.

HIAB iQ.1188 HiPro on tähän mennessä suurin HIAB-nosturi, jolla kerrotaan olevan pitkä ulottuvuus sekä suuri nostokyky, mutta joka on silti kevyt kompaktissa paketissa. Uutuus tarjoaa on 110 tonnimetrin kuormausnosturin suorituskyvyn, mutta se on samankokoinen kuin 90 tonnimetrin malli. Tämä tarkoittaa, että se voidaan asentaa helposti 4-akselisiin ajoneuvoihin ja jättää silti tilaa hyötykuormalle sekä vähentää kustannuksia ja polttoaineen kulutusta. Suorituskyky-painosuhde saavutetaan uusilla V12-Power-puomiprofiileilla.

”Asiakkaamme haluavat suuria nostureita, jotka soveltuvat monenlaisiin tehtäviin, mutta kuitenkin pienemmässä nosturipaketissa lisätäkseen joustavuutta, vähentääkseen käyttökustannuksia ja parantaakseen polttoainetehokkuutta. Olemme ylpeitä voidessamme julkistaa tähän mennessä suurimman HIAB-nosturimme, jossa on hämmästyttäviä uusia teknologisia ominaisuuksia, joilla on vertaansa vailla olevia suorituskyky- ja turvallisuusominaisuuksia”, sanoo Marcel Boxem, tuotehallintajohtaja, Heavy & Super Heavy, Hiab.

Hän jatkaa: ”HIAB iQ.1188 HiPro on ensimmäinen nosturi iQ-sarjassa, joka asettaa tarkat liikkeet, suuret nopeudet sekä henkilökohtaiset asetukset uudeksi standardiksi ja tuottavuuden parantamiseksi. Samaan aikaan käyttöön otetut uudet ominaisuudet tekevät nosturin käytöstä entistä turvallisempaa käyttäjälle ja ympäristölle.”

Uusi SPACEevo-ohjausjärjestelmä mahdollistaa nosturin tarkan käytön suurillakin nopeuksilla. Se on rakennettu käyttämällä avointa teknologista alustaa, joka mahdollistaa jatkuvat päivitykset. Nosturia ohjataan uudella CombiDrive 4 -kauko-ohjaimella, joka antaa enemmän tietoa suuremmalla värinäytöllä, haptisella palautteella eli värähtelyllä. Lisäksi ohjaimen akun käyttöikää on pidennetty. Käyttäjä voi muokata asetuksia, kuten nopeutta ja nosturin reaktiota. Uusi Confirm View -ominaisuus lisää turvallisuutta tunnistamalla käyttäjän asennon tukijalkoihin verrattuna, joten ne avautuvat vain, jos käyttäjä on asennossa, jossa hän näkee niiden liikkeet oikein.

Nosturissa on myös DLC-S-vakautusohjelma. Kauko-ohjauksella käyttäjät voivat simuloida nosturin tasauskapasiteettia tietyssä asennossa ja tukijalkojen ollessa auki. Hiabilta todetaan tämän olevan loistava ominaisuus aikataulun mukaisten nostojen suunnittelussa.

HIAB iQ.1188 HiProssa on sisäänrakennettu yhdistettävyys, jotta nosturin ylläpidossa voidaan hyödyntää Hiabin HiConnect-järjestelmää.