Keitele Forest Oy on tehnyt kolmivuotisen työehtosopimuksen Teollisuusliiton ja Ammattiliitto Pron kanssa. Neuvotteluratkaisuun päästiin valtakunnansovittelijan toimistossa Jukka Ahtelan johdolla käydyissä neuvotteluissa keskiviikkona 19.1. Sopimus allekirjoitetaan perjantaina 21. tammikuuta.

Keitele Forest Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kylävainion mukaan yrityksen lähtökohtana neuvottelujen alkaessa oli yleistä tasoa parempien palkankorotusten varmistaminen yrityksen työntekijöille Itä-Suomessa Keiteleellä, Etelä-Pohjanmaalla Alajärvellä ja Lapissa Kemijärvellä. 

”Tämä oli myös neuvottelujen tulos, palkankorotuksista sovittiin tulevaksi kolmeksi vuodeksi. Meille on erittäin tärkeää toimia vastuullisesti ja pitkäjänteisesti, sillä ratkaisumme vaikuttavat 2000 henkilön elämään, kun mukaan luetaan myös aliurakoitsijat sekä auto- ja metsäkoneyritykset. Töiden ja viennin jatkuminen turvaa myös suomalaisten metsänomistajien tulot”, Kylävainio sanoo. 

Keitele Forest työllistää suoraan noin 550 henkilöä ja välillisesti yli 1500 henkilöä metsänhoidossa, puunkorjuussa sekä kuljetuksessa ja logistiikassa. Keitele ei ole 40 vuoden historiansa aikana lomauttanut tai irtisanonut henkilökuntaansa. Konserni on viimeksi kuluneen 10 vuoden aikana investoinut sahoihinsa ja jatkojalostukseen Suomessa yhteensä 200 miljoonaa euroa. Keiteleen tuotannosta 90 prosenttia menee vientiin. 

Myös Keitele Forestia 20.1. uhannut Teollisuusliiton työntekijöiden lakko peruuntui edellisiltana saavutetun sovittelutuloksen myötä. Torstaiaamuna kaikki työntekijät olivat töissä normaalisti. 

Teollisuusliitto, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ja Rakennusliitto lopettivat kaikki Keitele Groupia koskevat saartotoimenpiteet jo sovittelun alettua 7. tammikuuta.