Iveco avasi vuoden 2020 kilpailukauden esittelemällä uudet Iveco S-Way R -kilpakuorma-autot, jotka on valmistettu erityisesti Team Hahn Racingille ja Team Schwabentruckille.

Tilaisuus järjestettiin lauantaina 16. toukokuuta 2020 Ivecon Ulmissa sijaitsevan raskaita kuorma-autoja valmistavan tehtaan ja tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen testiradalla. Tämänhetkisen tilanteen vuoksi esittelyyn osallistui vain pieni ryhmä ihmisiä, jotka noudattivat turvallisuusmääräyksiä ja hygieniasäädöksiä.

Kuljettajat Jochen Hahn Team Hahn Racingista ja Steffi Halm Team Schwabentruckista näyttivät testiradalla, mihin uudet ajoneuvot pystyvät, ja esittelivät niiden tehokasta suorituskykyä. Tapahtuma lähetettiin suorana Ivecon Facebook-sivulla, jotta joukkueiden sponsorit ja fanit sekä muut kiinnostuneet pystyivät seuraamaan esittelyn, lyhyen katsauksen erittäin menestyksekkäästä kaudesta 2019 ja esittelyn tulevasta kilpailukaudesta.

Iveco S-Way R -kuorma-autojen esittelyä edelsi viiden kuukauden kehittely ja testaus. Uudet kilpakuorma-autot hyötyvät vuonna 2019 julkaistun Iveco S-Way -malliston edistyneestä suunnittelusta ja teknisistä ominaisuuksista, joihin kuuluvat toiminnallisuutta ja mukavuutta yhdistelevä ohjaamo, ilmanvastusta jopa 12 prosenttia vähentävä optimoitu aerodynamiikka ja jopa 4 prosentin polttoainesäästöt.

”IVECO S-WAY R on täysin liioittelematta paras ja tyylikkäin luomamme kilpakuorma-auto. En malta odottaa, että tämä Ivecon ’härkä’ pääsee kilparadalle näyttämään, mihin se pystyy”, sanoi ratakuorma-autojen kuusinkertainen Euroopan mestari Jochen Hahn uudesta autostaan, jolle hän on antanut hellittelynimen ”Giulia”. 

”Varsinkin värien osalta minun kuorma-autoni on ehdottomasti paremman näköinen kuin Jochenin”, jatkoi Schwabentruck Teamin Steffi Halm. ”Tosin sillä ei taida olla juuri väliä tällä kaudella, sillä hän tulee näkemään autoni vain takaapäin!”