Cargoteciin kuuluva Hiab tiedottaa tehneensä sopimuksen yhdysvaltalaisen vaihtolavalaitteita USA:n kierrätystoimialan markkinalle valmistavan Galfabin hankkimisesta.

Yrityskauppa laajentaa Hiabin vaihtolavalaitteiden valikoimaa, kun Galfabin tarjonta otetaan mukaan Hiabin Yhdysvaltojen maanlaajuiseen myynti- ja palveluverkostoon. Galfabista tulee osa Hiab Demountables, Forestry & Recycling Cranes -divisioonaa. Divisioonaan kuuluvat Multilift-tuotemerkillä myytävät koukku- ja keinukippilaitteet, Jonsered-kierrätysnosturit ja Loglift-puutavaranosturit.

Galfabin kerrotaan olevan erityyppisten kuormankäsittelylaitteiden johtava suunnittelija ja valmistaja, joka tunnetaan Yhdysvalloissa ennen kaikkea vaijerityyppisestä vaihtolavalaitteestaan. Yrityksen perusti vuonna 1992 Galbreathin perhe, ja Don Galbreathin suunnitteleman vaihtolavalaitteen lisäksi se tarjoaa myös muita tuotteita kuten jätepuristimia, lavoja ja muita kuormatiloja. Sen pääkonttori ja tärkein tuotantolaitos sijaitsevat Winamacissa, Indianassa, mutta Galfabilla on toimipaikat myös Phoenixissa, Arizonassa ja Houstonissa, Texasissa. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 100 henkilöä.

Forestry & Recycling Cranes -divisioonan Senior Vice President Pauliina Kunvik kuvailee Galfab-kaupan olevan hieno uutinen uusille ja nykyisille asiakkaille.

”Galfabin tuotevalikoima, mukaan lukien Yhdysvalloissa laajasti käytössä oleva vaijerilaite, otetaan mukaan Hiabin Yhdysvaltojen maanlaajuiseen myynti- ja palveluverkostoon. Yhdessä olemme Yhdysvaltojen toiseksi suurin kierrätystoimialan vaihtolavalaitteiden toimittaja. Galfabin tuotevalikoima täydentää tarjontaamme ja auttaa esittelemään Multilift-tuotteita uusille asiakkaille.”

Galfabin perustaja suhtautuu asiaan niin ikään innostuneesti.

”Kumppanuus yhdistää kaksi yritystä, joilla on merkittävät brändit toimialalla. Galfab ja Multilift tunnetaan laadusta ja kestävyydestä, ja yhdessä ne ovat vielä vahvempia”, sanoo Don Galbreath.

Yrityskaupan myötä Hiabin tuotanto Yhdysvalloissa laajenee. Yhtiöllä on jo aiemmin Waltco-takalaitanostimien kokoonpanoyksikkö Streetsborossa Ohiossa.