Huonekalujen ja kodinkoneiden kotiinkuljetusten valtakunnallinen markkinajohtaja Hakonen Solutions Oy tuo päästöttömän kuljetusvaihtoehdon nyt myös suurikokoisten huonekalujen kuljetuksiin. Yritys on hankkinut kaksi täyssähköistä Renault Trucks D E-Tech -kuorma-autoa, joista toinen on jo käytössä.

Hakonen Solutions Oy ottaa kevään 2022 kuluessa käyttöön kaksi Renault Trucks D E-Tech -sähkökuorma-autoa. Ensimmäinen kokonaispainoltaan 16-tonnisista autoista on jo tuottavassa työssä. Molemmat autot on varustettu kapasiteetiltaan 330kWh ajoakustoilla (5×66 kWh).

”Akkujen kapasiteetti mitoitettiin noin 200-300 kilometrin päivittäiselle ajosuoritteelle. Akkujen lataus tapahtuu yöaikaan. Kappaletavarakorilla ja takalaitanostimella varustetut Renault Trucks D E-Tech -kuorma-autot sijoitetaan asiakkaamme kuljetustehtäviin dieselkuorma-autojen tilalle”, sanoo Hakonen Solutions Oy:n kehityspäällikkö Jarno Liikanen.

Vuodesta 1918 alkaen kuljetuspalvelualalla toiminut ja myöhemmin jakelu-, asennus-, huolto- ylläpito-, käyttöönotto- ja kierrätyspalveluiden kokonaispalvelutarjoajaksi laajentunut Hakonen Solutions Oy pyrkii noudattamaan toiminnassaan kestävän kehityksen periaatteita ja ilmastokriisin torjuntaa edistäviä ratkaisuja mahdollisimman kattavasti.

”Tarkoituksenamme on kasvattaa sähkökuorma-autojen ja muiden lähipäästöttömien kuljetusvaihtoehtojen määrää merkittävästi, ja sitä kautta vähennämme päästöjä yrityksessämme vuosittain. Renault Trucksin kattava sähköisten paketti- ja kuorma-autojen mallisto tukee onnistuneesti tätä tavoitettamme”, Liikanen jatkaa.

Ensimmäiset Renault Trucks D E-Tech -kuorma-autot luovutti Hakonen Solutions Oy:n kehityspäällikkö Jarno Liikaselle Volvo Truck Center Vantaan Renault Trucks myyjä Mika Saari.

Renault Trucks D E-Tech -täyssähkökuorma-auto:

• Kokonaispaino: 16 tonnia
• Akseliväli: 4 400 mm tai 5 300 mm
• Sähkömoottori, nimellisteho on 185 kW (jatkuva nimellisteho 130 kW)
• Sähkömoottorin enimmäisvääntö: 425 Nm
• 2-vaihteinen vaihteisto
• Akkujen kapasiteetti 200-395 kWh
• Toimintamatka: jopa 400 km