Volvo kuorma-autojen Dynafleet-järjestelmä korvautuu edeltäjäänsä huomattavasti kattavammalla Volvo Connectilla. Uusi Volvo Connect on kuorma-autoon liittyvien digitaalisten palveluiden ja toimintojen keskitetty käyttöliittymä. Volvo Connect kertoo muun muassa yrityksen kalustotiedot, kaluston reaaliaikaisen seurannan, korjaamohistorian, polttoaineenkulutukset ja tarjoaa laadukkaat karttapalvelut ja tietoa kuljettajakohtaisesta ajotavasta. Kaikki tiedot löytyvät valmistajan mukaan helposti yhden käyttöliittymän takaa – ja jopa kuorma-auton merkistä riippumatta.

Volvo Trucksilta luonnehditaan, että Volvo Connect tekee yrityksen päivittäisestä johtamisesta helppoa ja läpinäkyvää, kun käytössä on kaikki yritystoiminnan kokonaisvaltaiseen hallintaan tarvittava tieto. Volvo Connect kokoaa yhteen tiedot muun muassa kaluston hallinnasta – myös perävaunujen osalta, suunnitelluista huolloista ja korjaamohistoriasta. Se tarjoaa reaaliaikaisen kalustoseurannan, tietoa ajoneuvokohtaisesta turvallisuudesta ja ajokäyttäytymisestä sekä polttoaineen kulutuksesta.

“Jo tällä hetkellä kaikilla Volvo Trucksin nykyisillä Dynafleet-asiakkailla on mahdollisuus käyttää uutta Volvo Connectia. Lopullinen siirto Dynafleetistä Volvo Connectiin tapahtuu kevään 2021 aikana”, Volvo Connect tuotepäällikkö Ari Anttila Volvo Finland Ab:lta kertoo.

”Volvo Connectin ehdottomia etuja on se, että kaikki tiedot kalustosta on nyt yhdessä paikassa. Ajoneuvot, perävaunut ja –kuljettajat ovat reaaliaikaisessa seurannassa. Helppo ja selkeä käyttö kaikilla päätelaitteilla”, Anttila jatkaa.

Volvo Connectin käyttäjät voivat mukauttaa omaa käyttöliittymäänsä itselleen parhaimmin sopivaksi siten, että muokkaavat oman yritystoiminnan kannalta merkittävimmät tiedot ja palvelut etusivulle.

Volvo Connectin avulla yrittäjä voi turvata kalustonsa käyttöasteen kattavan huoltojen suunnittelun ja korjaamohistorian ansiosta. Myös reittisuunnittelu on helppoa monipuolisten karttapalveluiden avulla. Lisäksi järjestelmässä on ilmainen viestintäominaisuus, joka helpottaa viestintää esimerkiksi ajojärjestelijöiden sekä kuljettajien välillä.

Suomalaisten asiakkaiden kalustotietojen siirtäminen on ollut käynnissä syksystä alkaen vaiheittain. Kaikki suomalaiset asiakkaat siirtyvät Volvo Connect käyttäjiksi kevään 2021 aikana.

Volvo Trucks on listannut faktoja Dynafleetin muuttumisesta Volvo Connectiksi:

 • Dynafleet on ollut käytössä 20 vuotta Suomessa.
 • Volvo Connect on edeltäjäänsä Dynafleetia huomattavasti monipuolisempi tarjoten tietoa mm. yrityksen kalustotiedoista, kaluston reaaliaikaisen seurannan, korjaamohistorian, polttoaineenkulutukset ja laadukkaat karttapalvelut ja tietoa kuljettajakohtaisesta ajotavasta.
 • Volvo Connectiin tullaan siirtämään kevään aikana n. 2000 Suomen Dynafleet-asiakasta.

Volvo Connectin merkittävimmät edut:

 • Käytössä on aikaisempaa monipuolisemmat kalustotiedot.
 • Helppo ja vaivaton käytettävyys miltä tahansa laitteelta.
 • Kaikki samassa paikassa: sama kirjautuminen, sama näkymä
 • Tarkka käsitys kokonaiskuvasta sujuvoittaa toimintaa, helpottaa koordinointia ja parantaa tuottavuutta
 • Palvelut ja toiminnot ovat käytettävissä riippumatta siitä, missä, milloin ja miten niitä tarvitaan.
 • Koko kaluston hallinta yhdessä käyttöliittymässä.
 • Dynafleet-palvelujen päivitetyt versiot.
 • Entistä monipuolisemmat raportit avuksi kuljetusyrityksen jokapäiväisiin toimiin.