Dachser rakentaa toisen logistiikkakeskuksensa Suomeen kumppaneinaan Logicenters ja SSA. Hankkeen on määrä valmistua vuoden 2025 alkupuolella. Dachserin ensimmäinen logistiikkakeskus sijaitsee puolestaan Keravalla.

Dachser Finland aloittaa uuden toimipisteensä ja toisen logistiikkakeskuksensa rakentamisen Suomessa virallisina kumppaneinaan Logicenters ja SSA. 

Logicenters on vuokrannut rakennettavaa kiinteistöä varten noin 21 800 neliömetriä maata Finavialta Tampere-Pirkkalan lentoaseman vierestä. Kyseiselle tontille valmistuu uusi 5 100 neliömetrin terminaali ja logistiikkakeskus, jotka tarjoavat kansainvälisiä logistiikkapalveluja yhtiön nykyiselle ja uudelle asiakaskunnalle Pirkanmaan alueella ja muualla Suomessa.

”Odotamme innolla yhteistyötä Logicentersin ja SSA:n kanssa sekä uusien logistiikkatilojemme luomia mahdollisuuksia Tampere-Pirkkalaan. Perheyrityksenä tämä on meille sijoitus tulevaisuuteen. Sen lisäksi, että uusi logistiikkakeskus parantaa palvelutarjontaamme Tampere-Pirkkalan alueella ja luo työmahdollisuuksia paikallisesti, sillä on myös tärkeä tehtävä pitkäaikaisessa investointisuunnitelmassamme Suomessa”, Dachser Finland European Logisticsin toimitusjohtaja Tuomas Leimio kertoo.

Vuonna 2019 Dachser ja Logicenters allekirjoittivat ensimmäisen sopimuksensa Keravalla sijaitsevasta kiinteistöstä, joka on nykyään Dachserin ensimmäinen logistiikkakeskus Suomessa.

”Dachser Finlandin kasvua on ilo seurata. Olemme tehneet yhteistyötä jo useita vuosia, ja toisen kiinteistön mahdollistaminen yhtiölle istuu hyvin toimintatapaamme. Alue on täydellinen logistiikkayrityksen toiminnalle, ja terminaali rakennetaan tehokkaan logistiikkavirran luomista ajatellen”, toteaa Logicentersin kaupallinen johtaja Jarkko Äikää.

Logistiikkakeskuksen rakentamisessa hyödynnetään Breeam-sertifiointia sekä maalämpöä ja aurinkopaneeleja. Terminaalin odotetaan valmistuvan vuoden 2025 ensimmäisen neljänneksen aikana. Kiinteistön logistiikkatiloja on mahdollista laajentaa myöhemmässä vaiheessa nyt valmistuvien tilojen lisäksi vielä 20 000 neliömetrillä. 

Dachser Finland tulee käyttämään uutta logistiikkakeskusta sekä maantiekuljetusten että lento- ja merirahdin liiketoiminta-alueillaan.

”Tämä on hieno tilaisuus yhdistää voimamme saman katon alle, saada uudet nykyaikaiset tilat ja aloittaa synergioiden luominen yhdessä”, Dachser Finland Air & Sea Logisticsin toimitusjohtaja Petri Kallio toteaa.