Noin 11 000 valolla koristeltu Coca-Cola Joulurekka aloittaa Suomen joulukiertueen Helsingin Rautatientorilta 3.12. Sieltä rekka jatkaa seitsemälle muulle paikkakunnalle: Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään, Joensuuhun, Savonlinnaan, Kotkaan ja Porvooseen.

Kenworth VW900A:n vetämän, 19 metriä pitkän ja noin 11 000 valolla koristellun Coca Cola Joulurekan luvataan tuovan jokaiselle paikkakunnalle huippusuositun tapahtuman. Tapahtumassa pääsee tutustumaan tähän jo ikoniseksi muodostuneeseen joulurekkaan ja kuvaamaan itsensä sen vierellä, osallistumaan joululahja-arpajaisiin ja nauttimaan joulutunnelman lisäksi juomista, paikalliskuorojen lauluesityksistä sekä osallistumaan hyväntekeväisyysrulettiin Hope ry:n hyväksi. Tänä vuonna myös kahdeksalla onnekkaalla on vihdoin mahdollisuus päästä kurkkaamaan, miltä rekan sisällä näyttää. 

Kansainvälisesti joulurekka on vieraillut yli 300 kaupungissa. Suomessa joulukiertue toteutetaan nyt neljättä kertaa, ja rekka vierailee kahdeksassa kaupungissa 3.12–16.12.2022.

Tampere, Savonlinna, Kotka ja Porvoo saavat Coca-Cola Joulurekan kaupunkiin nyt ensimmäistä kertaa. Helsinkiin Joulurekka saapuu toisen kerran kiertuehistoriassa. Edellinen kerta oli vuonna 2018, kun pääkaupunki oli Suomen kiertuehistorian ensimmäisen Coca-Cola Joulurekka -tapahtuman paikka. Ennen tätä vuotta Coca-Cola Joulurekka on vieraillut jo 26 suomalaisella paikkakunnalla. Paikkakunnat ovat Helsinki, Oulu, Rovaniemi, Kuopio, Jyväskylä, Tuuri, Pirkkala, Turku, Järvenpää, Lahti, Vantaa, Kouvola, Heinola, Pori, Kokkola, Joensuu, Seinäjoki, Kirkkonummi, Äänekoski, Maarianhamina, Forssa, Vaasa, Nokia, Mikkeli, Lappeenranta ja Kerava.

Joulurekka tunnetaan paitsi valoistaan ja punaisesta väristään myös joulurekan kyljessä komeilevasta joulupukkihahmosta, josta suomalaiset voivat olla erityisen ylpeitä. Pukki on suomensukuisen Haddon Sundblomin 1930-luvulla piirtämä. Sundblomin isä oli kotoisin Ahvenanmaalta. Hänen luomansa hahmo on kansainvälisesti muokannut käsitystä joulupukista. Joulupukki nähdään nykyään punanuttuisena ja ystävällisenä ilontuojana.

Joulutapahtuman tölkkipanteilla tehdään hyvää – tuotot lahjoitetaan Hope ry:lle

Aiempina vuosina nelituntiseen joulutapahtumaan osallistuville kaikkein tärkeintä on todennäköisesti ollut nähdä omin silmin televisiomainoksista tuttu Joulurekka koko valoloistossaan ja kuvata itsensä sen vierellä. Tilaisuudessa jaetaan myös juomia, ja tyhjillä tölkeillä voi osallistua hyväntekeväisyysrulettiin. Tölkkien kierrätyspanteista kertynyt tuotto lahjoitetaan Hope ry:lle. Vapaaehtoisvoimin toimiva Hope jakaa vähävaraisille perheille vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä tukee lasten ja nuorten harrastustoimintaa.

Helsingin, Jyväskylän ja Tampereen joulurekkatapahtumassa on myös mahdollisuus tehdä isommin hyvää ja tuoda lahjoja paikan päälle. Hope jakaa lahjat oman alueen tarvitseville perheille. Lahjojen tulee olla paketoimattomia, jotta oikeanlaiset lahjat löytävät tiensä oikeaan kohteeseen. Hope toimittaa lahjat pakkaustarvikkeineen perheille.

”Hyväsydämisten suomalaisten ansiosta voimme muistaa joka joulu noin 20 000 lasta ja nuorta lahjalla. Tänä vuonna joulumuistamiset ovat ajankohtaisempia kuin koskaan. Yhä useampi perhe on avun tarpeessa, ja joulu korostaa tiukkaa tilannetta entisestään. Panteista saadut varat mahdollistavat osaltaan avustustyön jatkumisen myös joulun jälkeen”, kiittää Hopen toiminnanjohtaja Eveliina Hostila jo etukäteen tapahtumaan osallistuvia.

Myös ympäristönäkökulmasta tölkkien palauttamisessa on järkeä.

”Palautetut tölkit voidaan käyttää materiaalina uusien tölkkien valmistamiseen, aivan kuten puolen litran juomapullomme on valmistettu palautuspulloista saadusta muovista. Suomalaiset tunnetaan maailmalla toimivasta pullonpalautusjärjestelmästä, ja onkin tärkeää pitää yllä tätä hyvää kulttuuria. Siksi huolehdimme aina kaikissa tapahtumissamme, että roskiksen sijasta pullot ja tölkit päätyisivät kierrätykseen”, Coca-Cola Suomen viestintäpäällikkö Théa Natri sanoo.

Illallinen Coca-Cola Joulurekassa

Tämä vuosi on ensimmäinen, kun joulutunnelmasta on mahdollista päästä nauttimaan joulurekan sisälle. Kiertueen ajan rekka on lastattu juomilla, mutta sen jälkeen sisälle loihditaan jouluinen salaisuus. Ainoa tapa nähdä ja kokea Coca-Cola Joulurekka sisältä on osallistua arvontaan. Kaksi neljän hengen seuruetta pääsee nauttimaan Joulurekan sisätilojen tunnelmasta illallisella.

Illallisarvontaan voi osallistua Coca-Cola-applikaatiossa, CokeAppissa, 11.12. saakka. Yhteinen illallinen järjestetään voittajille 19.12. Pääkaupunkiseudulla järjestettävä joulurekkaillallisen tarkka pitopaikka on vielä salaisuus.

Jokaisessa joulurekkatapahtumassa voi CokeAppissä osallistua myös kolmen yllätyslahjan arvontaan. Voittajat saavat lahjat mukaansa paikan päältä.

Kaikilla paikkakunnilla jouluista tunnelmaa on luomassa myös paikalliskuoro.

Kiertueaikataulu:

3.12 Helsinki, Rautatientori klo 14–18
8.12. Turku, Kauppatori klo 16–20
9.12. Tampere, Ratinanniemen Tapahtumapuisto klo 16–20
10.12. Jyväskylä, Lutakonaukio klo 15–19
13.12. Joensuu, Kauppatori klo 16–20
14.12. Savonlinna, Malminrannan parkkipaikka klo 16–20
15.12. Kotka, Kauppatori klo 16–20
16.12. Porvoo, Porvoon tori klo 16–20

Paikalle koko perheen voimin

Joulurekka on jokaisena kiertuevuonnaan houkutellut paikalle kymmeniä tuhansia suomalaisia. Myös tänä vuonna on todennäköistä, että kävijämäärät ovat suuria ja on hyvä varautua liikenneruuhkiin. Paikalle saapuvien kannattaa suosia julkista liikennettä ja jättää auto muille pysäköintipaikoille.

Markkinoinnin vastuullisuus on Coca-Colalle tärkeää, minkä vuoksi joulurekkatapahtumien, kuten muidenkin yhtiön tapahtumien, ikäraja on 13 vuotta. Nuoremmat ovat tervetulleita vanhempiensa kanssa.

Tällainen on Coca-Cola Joulurekka

 • Coca-Cola Joulurekka nähtiin ensimmäisen kerran Coca-Colan joulumainoksessa 90-luvulla.
 • Coca‑Cola Joulurekat nähtiin ensimmäisen kerran televisiossa vuonna 1995. Kokonainen karavaani taianomaisia, kirkkailla jouluvaloilla koristeltuja rekkoja kulki televisiomainoksessa läpi lumisten maisemien ja kaupunkien katujen.
 • Joulurekka on vieraillut 25 vuoden ajan yli 300 kaupungissa eri puolilla maailmaa.
 • Tapahtuma-alueella pääsee tutustumaan Coca-Cola Joulurekkaan lähietäisyydeltä ja alueella on erityinen valokuvauspiste parhaiden yhteiskuvien ottamiseen Joulurekan kanssa.
 • Tilaisuudessa osallistujille tarjotaan juoma, jonka tölkillä voi tehdä hyvää. Hyväntekeväisyysrulettiin palautettujen tölkkien Panteista kertyneet rahat lahjoitetaan Hope ry:lle. Hope käyttää varat vähävaraisten lasten ja nuorten tukemiseen.
 • Suomessa nähtävä Coca-Cola Joulurekka on harvinainen Kenworth VW900A -jenkkirekka vm. 1978. Rekka on ollut Suomessa 80-luvulta saakka.
 • Vuonna 2018 Coca-Cola Joulurekka teki kansainvälistä historiaa pysähtymällä Napapiirillä, Joulupukin kotikaupungissa Rovaniemellä, ensimmäistä kertaa ikinä.
 • Vuonna 2019 Coca-Cola Joulurekka vieraili Coca-Cola Joulupukin piirtäjän Haddon Sundblomin juurilla Ahvenanmaalla Maarianhaminassa, ja teki kansainvälistä historiaa kulkemalla laivakyydillä ensimmäistä kertaa.
 • Vuonna 2021 Coca-Cola Joulurekka päätti kiertueensa joulutapahtumaan Keravalla, Coca-Colan kotikaupunkiin Suomessa. Sinebrychoff valmistaa Keravalla kaikki Suomen Coca-Colat.
 • Julkkisrekkaa ohjastaa tänäkin vuonna Tomi Lohivuo. Hän on ollut mukana kaikilla aiemmilla Suomen kiertueilla.
 • Rekka on 19 metriä pitkä ja sen kyljissä loistaa noin 11 000 led-valoa.