Volvo FL ja FE ovat käytössä useimmiten kaupungeissa ja muilla urbaanialueilla jakelutehtävissä. Nyt mallit ovat saaneet uudet, päivitetyt vaihteistot, jotka tarjoavat parempaa tehokkuutta ja sujuvampaa ajoa.

Volvo FL on pieni ja ketterä kuorma-auto Volvo Trucksin mallivalikoimassa, ja uudella 8-vaihteisella täysautomaattisella vaihteistollaan, joka tuo mukaan kaksi vaihdetta enemmän kuin aiemmassa mallissa, se säästää polttoainetta jopa 4 %.

”Uuden vaihteiston avulla tarjoamme myös täyden voimanoton auton seistessä paikalla, mikä tekee siitä monipuolisemman ja täydellisen esimerkiksi kaupunkialueella toimivaksi tienhoitoautoksi, lumenauraukseen ja moniin muihin vastaaviin tehtäviin”, sanoo Kenneth Ackerberg, Volvo FL:n ja FE:n tuotepäällikkö.

Suuremmassa Volvo FE:ssä on nyt sama päivitetty I-Shift-vaihteisto, jota käytetään Volvo Trucksin raskaissa malleissa, mikä tekee vaihteista jopa 30 % nopeampia.

Merkittävä parannus ajettavuuteen saavutetaan Volvo Trucksin mukaan sillä, miten I-Shift-vaihteisto on uudella tavalla vuorovaikutuksessa moottorin kanssa. Päivitys sisältää nopeamman kytkimen aktivoinnin, joka johtaa lyhyempään vääntömomentin katkokseen. Se tekee myös vaihteiden vaihtamisesta tasaisempaa, mikä tekee ajokokemuksesta harmonisemman.

”Nopeampi vaihtaminen mahdollistaa vaihteiden valinnan optimoinnin tehokkaammin. Kaupungeissa ajettaessa tulee paljon liikkeellelähtöjä ja pysähdyksiä, jotka tarkoittavat monia vaihteiden vaihtoja, joten parannukset havaitaan varmasti ja kuljettajat tulevat arvostamaan niitä”, Kenneth Ackerberg jatkaa. 

Kolme erilaista ajotilaa ajon optimointiin

Sekä Volvo FL:n että FE:n ajon tehostamiseksi ja optimoimiseksi on kolme erilaista ajotilaa: taloudellinen, suorituskykyinen ja off-road. Jokainen tila valitaan painamalla kojelaudassa olevaa painiketta, joka näytetään sitten mittaristossa.

”Jotta ajaminen olisi mahdollisimman taloudellista, kuorma-auto käynnistyy aina eco-tilassa ja tarjoaa rullauksen polkimella ajettaessa. Suorituskykyinen ajotila on kuitenkin helposti valittavissa yhdellä painalluksella. Olemme lisänneet myös off-road-tilan, koska näitä kuorma-autoja voidaan käyttää myös kevyissä maanrakennustehtävissä”, Kenneth Ackerberg päättää.

Off-road-tila tarjoaa paremman suorituskyvyn alhaisella nopeudella, mikä tekee ajamisesta turvallisempaa, tarjoaa paremman hallinnan ja vähemmän stressaavan kokemuksen huonokuntoisilla teillä.