Bridgestone kertoo tuovansa markkinoille uuden sukupolven polttoainetehokkaat Ecopia-renkaat. Uusien Ecopia H002 -renkaiden innovatiiviseksi mainittu pintakuvio ja uusi kumiseos alentavat valmistajansa mukaan pitkän matkan kuljetuksia hoitavien yritysten kokonaiskustannuksia luokkansa parhaan polttoainetehokkuuden ansiosta. Lisäksi Bridgestone toteaa, ettei kestävyydestä tarvitse tinkiä. Renkaiden märkäpito-ominaisuuksia kuvataan erinomaisiksi, ja ne soveltuvat EU:n talvirengasmääräykset täyttävinä ympärivuotiseen käyttöön.

Uusi Ecopia H002 saavutti EU:n rengasmerkintäasetuksen mukaisen parhaan A-luokituksen polttoainetehokkuudessa sekä ohjaavan ja vetävän akselin että perävaunun renkaiden osalta.

Lisäksi Bridgestone tiedottaa, että Ecopia H002 on todettu toimivaksi erittäin haastavissa märän kelin sääolosuhteissa. Märkäpidon osalta renkaat olivat saksalaisen TÜV SÜD:n testin parhaimmistoa. Uudella Ecopia-renkaalla on märkäpidossa B-luokan rengasmerkintä ohjaavan ja vetävän akselin sekä perävaunun renkaissa.
Talviolosuhteisiinkin Bridgestone renkaitaan suosittelee, sillä niissä on valmistajan mukaan ainoina pitkän matkan ajoon suunniteltuina renkaina vuorisymboli- ja M+S-merkinnät kaikkien akselipaikkojen renkaissa. Ne vastaavat EU:n talvirenkaita koskevia vaatimuksia, joten kuljetusyritykset voivat käyttää niitä huoletta ympäri vuoden.

Uusilla Ecopia-renkailla on myös TÜV SÜD:n rengastestimerkintä osoituksena laadusta ja turvallisuudesta. Merkintä koskee kaikkien akselipaikkojen renkaita.

Uutta Ecopia H002 -rengasta saa tällä hetkellä kokoina 315/70R22.5, 315/80R22.5, 385/55R22.5 ja 385/65R22.5. Täysi kokovalikoima, myös 60-sarjan rengas, tulee tarjolle vuoden 2019 aikana, ja kattaa kaikki tärkeimmät pitkän matkan ajoon tarkoitetut koot.  

Bridgestone EMEA:n toimitusjohtaja Paolo Ferrari kommentoi uutuutta näin: ”Uusi Ecopia H002 -rengas on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa, sillä ajettiin yli 14 miljoonaa testikilometriä ympäri Euroopan ja se tarjoaa asiakkaillemme etuja kaikilla neljällä alueella pienentämällä operatiivisia kustannuksia ja CO2-päästöjä sekä takaamalla johdonmukaisen suorituskyvyn koko vuoden ympäri.”