Kaksi Mercedes-Benz Unimogia osoitti jokin aika sitten poikkeuksellista maastokelpoisuutta, kun toinen parivaljakosta teki uuden ennätyksen, eikä toinenkaan kauas jäänyt – Mogit nimittäin ajoivat korkeammalle kuin mikään pyöräajoneuvo koskaan aiemmin. Tämä tapahtui Chilessä, Atacaman autiomaassa, Ojos del Salado -tulivuoren rinteellä. Kyseinen tulivuori on maailman korkein lajissaan ja sen korkeus merenpinnasta on 6893 metriä. Unimogeista toinen kiipesi 6100 metriin ja ennätys-Moggi puolestaan 6694 metrin korkeuteen.

Aiempi kuorma-autojen ennätys tässä lajissa on 6674 metriä, ja se tehtiin vuonna 2014. Tuolloin suorittajana oli Mercedes-Benz Zetros. Pyöräajoneuvojen aiempi ennätys puolestaan oli vuodelta 1986 tältä samalta tulivuorelta, ja sen nykäisi aikanaan voimaan Suzuki Samurai.

Ja koska Unimogeista on kysymys, ei tätä uutta ennätystä tehty pelkästään näytösluonteisesti ja hupailumielessä. Kyseessä oli samalla aivan täysverinen työtehtävä, sillä kymmenhenkinen työkunta asensi samalla reissulla neljä radiolähetintä korkean paikan leirille. Radioita voidaan käyttää vuorikiipeilijöiden joutuessa kiipeliin tai tutkijoiden ollessa hukassa.

Mercedes-Benz varusteli Unimogit tätä tehtävää varten mm. poikkeuksellisen suurilla maastorenkailla, vinsseillä ja rungolla, joka voi muuttaa painopistettään.