Scason Oy halusi omissa rengastesteissään vahvistaa Fortune-rengasmerkin toimivuuden Suomen olosuhteissa. Testiin haettiin ajoneuvoja, joiden ajo tapahtuu haastavissa olosuhteissa ja kilometrejä kertyy nopeasti. Renkaat asennettiin kesäkuun alussa 2022 kahteen testiautoon. Nyt maahantuoja kertoo tuloksia.

Teemu Kokkonen pieksämäkeläisestä Kuljetus Kokkonen Oy:stä sai testattavakseen Fortune-renkaat ajoneuvoon, joka suorittaa maidonkeruuta maatiloilta. Auto on liikkeellä 24/7 ja ajoalusta vaihtelee sorasta murskeeseen ja asfalttiin. 

“Lähdimme mielenkiinnolla Fortune-testaukseen, sillä kyseessä on uusi merkki Suomessa. Renkaiden ajotuntuma oli vakaa ja hiljainen, kilometrikestävyyskin hyvä. Yllättäviä tilanteita ei tullut, oli alustana sitten liukas sora tai märkä asfaltti”, Kokkonen kertoo.

Testattavat renkaat – 315/80R22.5 FDR606 156/150 L Fortune – asennettiin kesäkuun alussa vetoakselille telivetoiseen autoon. Renkailla ajettiin marraskuuhun saakka yhteensä 93 000 kilometriä.

“Testin jälkeen renkaissa on kulutuspintaa jäljellä keskimäärin 7–8 milliä. Murskekivikään ei tuottanut ongelmia, vaikka se rikkoo ajossamme useasti renkaita. Rengas ei kerännyt murskekiviä kulutuspintaan. Voimme ehdottomasti suositella rengasta”, Kokkonen vinkkaa ostopäätöstä harkitseville. 

Pistovaurioita ei näkyvissä

Kuljetus Sipinen Ky:n testaukseen valitulla autolla kuljetetaan maa-ainesta sekä talvikaudella hoidetaan lumen aurausta. Ajoalustana on usein karkea murskekivi, mutta myös asfaltti ja sora.

Testattavat renkaat, malliltaan 385/65R22.5 FAM211 160K Fortune, asennettiin ajoneuvon etuakselille kesäkuun puolessa välissä 2022 ja otettiin alta pois marraskuun alussa. Testirenkailla ajettiin ensin 31 500 kilometriä. Testi jatkuu talvikauden jälkeen. Kulutuspintaa jäi noin 12 milliä. Mikkeliläisen Kuljetus Sipinen Ky:n omistaja Hannu Sipinen on tyytyväinen renkaiden ominaisuuksiin.

“Renkaat olivat vakaat ja ajotuntuma hyvä. Yllätyksiä ei tullut, vaikka ajoalusta muuttui useasti. Lisäksi renkaat olivat hiljaiset. Ajo tapahtuu useasti karkean murskekiven päällä, mutta renkaat säilyivät yllättävän hyväkuntoisina. Pistovaurioita ei juurikaan ole näkyvissä ja kulutuspinnan kuluma on tasaista. Voin hyvillä mielin suositella renkaita myös muille”, Sipinen summaa.

Scason Oy maahantuo Fortune-renkaita henkilö-, SUV- ja pakettiautoille sekä raskaalle kalustolle.