Valtatien 4 Oulu–Kemi-parantamishankkeeseen sisältyvän Pohjois-Iin ja Olhavan välisten ohituskaistojen rakentaminen valmistuu. Keskiviikon 29.9. ja torstain 30.9. välisenä yönä otetaan käyttöön urakassa rakennetut ohituskaistat. Kokonaisuudessaan urakka valmistuu lokakuun aikana.

Vt 4 Pohjois-Iin ja Olhavan välisten ohituskaistojen rakentaminen käynnistyi kesällä 2020. Urakassa on toteutettu kaksi ohituskaistajaksoa pohjoisen suuntaan ja kaksi ohituskaistajaksoa etelän suuntaan. Urakkaan on sisältynyt lisäksi Harisojan ja Muhojoen ylittävien valtatien vesistösiltojen uusiminen ja muutoksia valtatiehen liittyviin Kantolantien ja Seljänperäntien liittymiin sekä yksityisteihin.

Urakassa rakennetut ohituskaistat otetaan liikenteen käyttöön tällä viikolla, keskiviikon 29.9. ja torstain 30.9. välisenä yönä.

”Urakan työt ovat lähes valmiita ja ohituskaistat saadaan liikenteen käyttöön. Riista-aitojen rakentamisen ja viimeistelytöiden aikana on vielä ajoittain alennettuja nopeusrajoituksia”, kertoo GRK Infra Oy:n projektipäällikkö Jarkko Heiskanen.

Viimeistelytöitä ja riista-aidan rakentamista tehdään vielä tulevina viikkoina ja kokonaisuudessaan urakka valmistuu lokakuussa.

”Urakassa rakennetut ohituskaistat parantavat liikenteen sujuvuutta. Keskikaiteen ja riista-aitojen myötä myös liikenneturvallisuus paranee”, Väyläviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä toteaa urakan hyödyistä.