Volvo Trucksin uusin lanseerausvideo kurottaa sananmukaisesti kohti taivaita. Volvo esittelee neljän uuden kuorma-autonsa voimaa ja kestävyyttä kokoamalla niistä peräti 15 metriä korkean ja 58 tonnia painavan tornin. Tornin huipulla seisoo itse yhtiön toimitusjohtaja Roger Alm.

Video julkaistaan päivää ennen raskaan pystyhyttikuorma-autojen malliston virallista Euroopan-lanseerausta. Mallistoon kuuluvat Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM ja Volvo FMX. Noin kaksi kolmasosaa Volvo Trucksin toimituksista koostuu näistä neljästä kuorma-autosta.

”Tämä on Volvo Trucksin kaikkien aikojen suurin lanseeraus. Näillä kuorma-autoilla on valtava vaikutus asiakkaiden kannattavuuteen ja valmiuksiin kilpailla asiakkaista ja parhaista kuljettajista. Olen tottunut olemaan tilanteen päällä, mutta kuorma-autotornin kuvaaminen ei ollut minullekaan mikään ihan tavallinen työpäivä. Ja sanotaanko, että suhtaudun korkeisiin paikkoihin ’kunnioittavasti’. Olen melko maanläheinen kaveri”, kertoo Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm.

Video kuvattiin vuoden 2019 loppupuolella testialueella Volvon kotikaupungin Göteborgin liepeillä. Kuorma-autotorni ja valtaosa erikoistehosteista on toteutettu kuvauspaikalla, myös savu ja valot, niin kuin kulissien takana -videolla selviää.

”Valmistelut kestivät kaikkiaan noin kuukauden, sillä torni oli suunniteltava ja rakennettava ja ajoturvallisuus varmistettava. Mahdolliseksi projektin teki järeä Volvo FMX -maansiirtoauto ja sen uusi 38 tonnin teli, sillä ne pystyivät kannattelemaan muiden ajoneuvojen painon. Myös tasainen vauhti ja ajolinja olivat ehdottoman tärkeitä, ja ne ovat Volvo Dynamic Steering -teknologian ja taitavan kuljettajan ansiota”, kertoo Volvo Trucksin insinööri Markus Wikström, joka oli mukana tornin toteuttamisesta vastaavassa suunnittelutiimissä.