Veho rakennuttaa Vantaan Vehkalaan 12 000 neliön kiinteistön, joka keskittyy Mercedes-Benz-hyötyajoneuvoihin. Keskuksen rakentaminen on jo käynnissä Veho Oy Ab:n ja Varte Oy:n elokuussa allekirjoittaman urakkasopimuksen perustalta. Rakennuksen on määrä valmistua 2021 loppuun mennessä.

Vehon toimitusjohtaja Juha Ruotsalaisen mukaan Vehkalan Veho-keskuksen rakentaminen nivoutuu ajoneuvokannan myönteiseen kehittymiseen ja asiakastarpeiden muuttumiseen. ”Haluamme hyötyajoneuvoliiketoiminnassa panostaa asiakkaidemme ajoneuvojen elinkaaren hallintaan ja olemme investoineet määrätietoisesti uusiin toimitiloihin, nykyaikaisiin ja turvallisiin työvälineisiin sekä henkilöstön koulutukseen.”

Vallitsevasta haasteellisesta taloustilanteesta huolimatta Veholla nähdään tärkeäksi katsoa myönteisesti tulevaisuutta kohden.

”Investoinnilla turvaamme pääkaupunkiseudun kasvavan Mercedes-Benz-ajoneuvokannan huoltotarpeet. Suunnittelun keskiössä on ollut alusta pitäen positiivisen asiakaskokemuksen varmistaminen”, Vehon kuorma- ja linja-autoliiketoiminnan johtaja Rami Keinänen linjaa.

Vehon mukaan kyseessä on hyötyajoneuvohanke, jossa on huomioitu digitalisoituminen sekä autoalan sähköistyminen muun muassa latauspisteiden määrällä sisä- ja ulkotiloissa.  Keskuksen yhteyteen rakennetaan myös ympäri vuorokauden auki oleva hyötyajoneuvojen autopesula sekä hyötyajoneuvojen katsastustoiminnot.

”Strategiamme mukaisesti kehitämme koko maan kattavaa hyötyajoneuvoverkostoamme, ja vuonna 2021 kun kiinteistö on valmis, olemme valmiina täyttämään asiakkaiden, henkilökuntamme ja päämiehen odotukset pitkäksi aikaa pääkaupunkiseudulla. Vehkalan valmistuttua toiminta Lommilassa päättyy”, Keinänen kertoo.

Vehkalaan nouseva hyötyajoneuvokeskus sijoittuu Kehä III:n ja valtatie 3:n kupeeseen, Vehkalan aseman viereen.