VAK Oy julkisti uuden sukupolven VAK-koukkulaitemalliston, joka tekee valmistajan mukaan jokaisesta nostosta helpompaa ja turvallisempaa.

Uudessa VAK-koukkulaitemallistossa yhdistyvät aikaisemmat hyväksi todetut toiminnallisuudet ja täysin uudet innovaatiot. Kehitystyössä yritys kertoo kuunnelleensa tarkasti asiakkaitaan ja hyödyntäneensä vahvaa kokemustaan sekä ammattitaitoaan. Työn tuloksena syntyi turvallinen ja käyttäjäystävällinen laite, joka on toimintavarma vaativimmissakin olosuhteissa.

”Uudistuksen myötä olemme vahvistaneet koukkulaitteen apurunkoa ja apukipin rakennetta on muutettu yksinkertaisemmaksi ja vahvemmaksi. Kaikkien LK14-21 t -laitteiden lavalukitukset ja keskilukon rakenne ovat nyt yhteneväisiä isompien mallien kanssa”, kertoo VAK:n tekninen päällikkö Timo Vuorila.

Hydrauliputket venttiilistöineen on suunniteltu niin, että ne mahdollistavat suurten öljymäärien vapaan virtauksen. Öljysäiliö asennetaan ohjaamon taakse, ja siinä on paikka koukkulaitteen puomille. Näin laite voidaan asentaa lähelle ohjaamoa, jolloin kokonaispaino jakautuu optimaalisesti.

”VAK:n uudistetun koukkulaitesarjan kehitystyön lähtökohtana on ollut tiivis yhteistyö asiakkaiden kanssa sekä heiltä saatu palaute. Kehitystyössä pääpaino on ollut luotettavuudessa, käyttömukavuudessa sekä mallisarjan laajassa mittavalikoimassa. Uudistetun LK -mallisarjan myötä voimme valmistaa koukkulaitteita pienimmästä suurimpaan autoon. Oikea laitepituus löytyy kaikille lavapituuksille sekä autojen akseliväleille. Sylinterit, lukituslaitteet, sähkökomponentit ja ohjausjärjestelmät ovat vakioituja varaosasaatavuuden sekä huollon turvaamiseksi. Uskon uuden laitesarjan tuovan ison askeleen eteenpäin vaihtolavalaitetuotannossamme”, kertoo VAK:n myyntipäällikkö Jarmo Laine.

  • Kokonaan uusi laiteluokka: 2-akseliseen kuorma-autoon 14 t laitekoko. Sisältää laitepituudet 4,3 m-4,8 m (3 mallia). Saatavana kiinteällä tolpalla, kahteen korkeuteen taittuvalla tai juuresta taittuvalla koukkumallilla, joka mahdollistaa erittäin matalan päällevetokulman.
  • 4-akseliseen 26 t laiteluokkaan on lisätty asiakkaiden toivomuksesta laitemittoja, saatavilla on nyt entistä pidemmät 6,7 m ja 6,9 m laitteet.
  • Kaiken kaikkiaan uusi mallisto sisältää seitsemän eri kokoluokkaa välillä 5-32 t ja laitepituudet 3,5 m aina 7,3 m asti. Laitekorkeudet 170 mm-280 mm.
  • Takavarsiston ja apurungon takaosassa sijaitseva tukiristikko varmistaa vakaan kippauksen.
  • Koukkulaitteita ohjataan turvallisesti ja helposti joystick-ohjausyksiköllä.
  • Kaikissa laitteissa on erittäin kattava vakiovarustus.