Caterpillar ilmoitti hetki sitten tuovansa markkinoille uuden 12,5-litraisen Cat C13B -moottorin, jonka se kertoo vastaavan 15-litraisen moottorin tehoja 32% pienemmällä painolla. Moottori täyttää EU-taso V:n vaatimukset ilman EGR-takaisinkierrätysjärjestelmää ja kiuasta on tarjolla 456-hevosvoimaisesta (340 kW) versiosta 577-hevosvoimaiseen (430 kw) saakka. Huippuvääntö löytyy 2634 Nm:n pykälästä.

Moottorin jälkikäsittelyjärjestelmä koostuu DOC-katalysaattorista, partikkelisuodattimesta ja SCR-ureapelkistyksestä, mutta EGR-kierrätystä ei siis tarvita. Regenerointi ei vaadi käyttäjältä toimenpiteitä eikä keskeytyksiä työhön. Caterpillarilta kerrotaan, että jälleenkäsittelyjärjestelmä on vastaavan tason kilpailijoihin nähden 63% kevyempi ja 65% pienempi, ja että esimerkiksi integroitujen NOx-anturien myötä erilaisten ulkopuolisten liitäntöjen määrä on 50% vähäisempi.

Moottori on valmistajansa mukaan laajasti konfiguroitavissa eri käyttötarkoituksiin ja sen kestävyyteen sekä ylläpito- ja huoltokustannuksiin on pyritty saaman lisää hyötysuhdetta. Polttoainekulutus on jopa 6% aiempaa pienemmällä tasolla. Perushuoltovälit ovat 500 tunnissa normaaleissa olosuhteissa ja partikkelisuodattimen huoltovälit jopa 5000 tunnissa.

C13B on vielä hetken aikaa testeissä sekä koekäytössä, ja tulee täyteen tuotantovalmiuteen vuoden 2019 aikana.