Daimler suunnittelee perustavaa laatua olevaa muutosta yrityksen kokoonpanossa, kun se aiotaan pilkkoa kahteen osaan. Viime viikolla Daimler ilmoitti jakautumisestaan kahteen erilliseen ja itsenäiseen kokonaisuuteen, joista hyötyajoneuvoyritys jatkaa nimellä Daimler Truck ja henkilöautoihin keskittyvä yritys muuttuisi nykyisestä Daimlerista ajan saatossa puhtaasti Mercedes-Benziksi.

Daimlerilta ei vielä suorasanaisesti otettu kantaa siihen, miten hyötyajoneuvojen merkkien suhteen tullaan jatkossa toimimaan. Mercedes-Benzin lisäksi Daimlerin hyötyajoneuvoihin kuuluu myös Freightliner.
Yritysjärjestelyn tavoitteena on kuitenkin nimen omaan kirkastaa Mercedes-Benzin tähteä henkilöautojen premium-luokassa ja esimerkiksi tulevaisuuden sähköautokilpailussa, joten tutun merkin poistuminen kuorma-autojen ja bussien keulalta vaikuttaa tässä valossa ilmeiseltä vähintäänkin rivien välistä luettuna.

Jakautumisen on määrä tapahtua tämän vuoden loppuun mennessä. ”Tämä on historiallinen hetki Daimlerille. Se merkitsee alkua perustavanlaatuiselle yrityksen uudelleenmuotoilulle”, Daimlerin toimitusjohtaja Ola Källenius linjaa. ”Molemmat yritykset toimivat aloilla, jotka ovat suurten teknologisten ja rakenteellisten muutosten edessä. Uskomme, että yritykset toimivat mahdollisimman tehokkaasti itsenäisinä kokonaisuuksina, vakavaraisina ja ilman suuren yritysryppään luomia rajoituksia.”