Volvo Trucks on toimittanut Suomen ensimmäisen Volvo FM Electric -vetoauton Storemen Logistics Oy:lle. Autolla kuljetetaan elintarvikkeita Etelä-Suomen alueella ja se liikennöi kahdessa vuorossa. 

Sopimuskuljetuksia harjoittava Storemen Logistics on halunnut ottaa edelläkävijän roolin kestävissä kuljetusratkaisuissa. Yrityksen kalustosta lähes 50 % kulkeekin jo nyt joko kaasulla tai sähköllä. Seuraavaksi yritys ottaa käyttöön ensimmäisen Suomeen toimitetun Volvo FM Electric -täyssähkökuorma-auton, jonka yhdistelmämassa on 44 tonnia. 

Uutta kuorma-autoa ladataan vihreällä sähköllä Storemen Logisticsin omalla terminaalilla Tuusulassa. Täydennyslatauksia tehdään työvuorojen välissä. Näin autolle saadaan riittävä toimintamatka, jotta sillä voidaan liikennöidä kahdessa vuorossa.  

Storemen Logistics kertoo olevansa yksi Suomen johtavista ympäristö- ja vastuullisuusasiat huomioon ottavista kuljetusyrityksistä. Sen toiminta on jo nyt hiilineutraalia ja tavoitteena on saavuttaa fossiilivapaus vuoteen 2030 mennessä. Yksi syy hiilineutraaleihin kuljetuksiin ovat markkinoiden asettamat vaatimukset.   

”Kestävän kehityksen kasvavat vaatimukset näkyvät jo tarjouspyynnöissä ja asiakkaat ovat alkaneet vaatia ympäristöystävällisempiä kuljetuksia ja päästöseurantaa. Uskon, että tämä tulee lisääntymään tulevaisuudessa. Siksi laajennamme sähkökäyttöisten ajoneuvojen käyttöä ja otamme nyt seuraavan painoluokan mukaan”, Storemen Logisticsin toimitusjohtaja Jari Jokinen kertoo.    

”Olemme erittäin iloisia saadessamme ottaa tämän tärkeän seuraavan askeleen kumppanuudessamme Storemen Logisticsin kanssa. Molemmat yhtiömme ovat sitoutuneet kunnianhimoisiin kestävän kehityksen tavoitteisiin, ja yhteistyö on ainut tapa saavuttaa ne. Kuljettajalle hiljaiset, värinättömät ja paikallispäästöttömät sähkökuorma-automme tarjoavat miellyttävän työympäristön”, kertoo Magnus Björklund, Volvo Finlandin toimitusjohtaja.

Volvo kertoo tarjoavansa tällä hetkellä alan laajimman tuotevalikoiman sarjatuotannossa olevia täyssähkökuorma-autoja. Volvo Trucksin globaali tavoite on, että vuonna 2030 puolet kaikista sen myymistä uusista kuorma-autoista on sähkökäyttöisiä.

Tietoa autosta:
Volvo FM 42T Electric
Teho: 490 kW
Akut: 6-akkua 540 kWh
Toimintasäde: jopa 300 km
Akseliväli: 3900 mm
Suurin sallittu massa tieliikenteessä: 44 000 kg

Lataus:
Teholataus (250 kW DC CCS2): 2 h
Peruslataus (43 kW AC Type2): 10 h

Tietoa Storemen Logisticsista
Storemen Logistics on vuonna 2005 perustettu yritys, joka hoitaa kuljetuspalvelut sopimuskuljetuksina Uudellamaalla ja lähiseudulla. Yritys kuljettaa kaiken yksittäisistä pientavaroista suuriin lavakuljetuksiin. Storemen Logisticsin kalustoon kuuluu 26 kuorma-autoa ja se työllistää 42 henkilöä. 

Edellinen artikkeliRenault Trucks toimitti viime vuonna lähes 59000 ajoneuvoa
Seuraava artikkeliRahtarit 50 vuotta!