Lotus Demolition Oy lupaa yrityksen kehittämän SkipUp-lavajärjestelijän lisäävän työmaan turvallisuutta ja leikkaavan logistiikan päästöjä ja kustannuksia.

SkipUp-lavajärjestelijän idea on yksinkertainen: standardilavojen väliin asetettava lisälaite, jonka avulla kaksi tai kolme lavaa voidaan pinota päällekkäin. Näin saadaan aikaan kokonaisuus, jonka kerrotaan vähentävän kuljetusten päästöjä ja kustannuksia jopa puolella. Työmaan vähentyneen ajoneuvoliikenteen lisäksi SkipUp parhaimmillaan kolminkertaistaa lavojen varastointikentän kapasiteetin.  

Lotus Demolitionin toimialapäällikkö Tommi Leppiaho kertoo Skip-Upin alun taustalla olleen yrityksen työmaa, jossa syntyi satoja lavallisia erilaista lajiteltavaa purkujätettä. 

”Yksinkertaisesti siinä loppui tila kesken ja hoksasimme, että miksipä ei noita peruspeltilaatikoita voisi pinota useammankin päällekkäin. Siitä se kehitystyö sitten lähti.”

Lavajärjestelijän matka ideasta valmiiksi tuotteeksi oli vaiheikas; Leppiaho kertoo SkipUpista kehitetyn muun muassa yli 150 erilaista prototyyppiä.     

”Pitkäjänteisyys oli tässä tapauksessa menestyksen edellytys. Järjestelmän toiminnallisuuksia koestettiin, turvallisuutta kehitettiin ja erityisesti erilaisiin lavatyyppeihin sekä koukkulaitteisiin liittyviä yhteensopivuuskysymyksiä ratkottiin hyvin pitkälti käytännön testien kautta sekä asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta saatuja palautteita kuunnellen.”

SkipUp- järjestelmälle kerrotaan haetun ja myönnetyn useita kansainvälisiä patentteja. 

”Tiedän varmaksi, että vastaavaa järjestelmää ei ole keksitty missään muualla. Me aloitimme ihan puhtaalta pöydältä. SkipUp on meidän oma innovatiivinen ponnistuksemme. Laite, jonka kehitystyö tuntui matkan varrella aika ajoin pieneltä kivireeltä, käy ja kukkuu nyt kovaa ja korkealta”, innostuu Leppiaho.