Scania Suomi Oy rakentaa Vaasaan uuden Scania-keskuksen. Uusi nykyaikainen korjaamorakennus nousee Vikbyn teollisuusalueelle valtateiden 3 ja 8 risteykseen. Uusi sijainti on liikenteellisesti erinomainen ja raskaan liikenteen asiointi Scanialla helpottuu merkittävästi.

Scanian nykyinen kiinteistö sijaitsee Vaasan Myllärinkadulla, Klemettilän teollisuusalueella. Rakennus valmistui vuonna 1982 ja sijaitsi siihen aikaan erinomaisella paikalla. Nykyiselle raskaalle kalustolle Myllärinkadun tontti on ahdas ja esimerkiksi pitkillä perävaunuyhdistelmillä korjaamolla asiointi on hankalaa.

Vikbyn teollisuusalue kehittyy Vaasassa

Scanian uutta sijaintia Vikbyn teollisuusalueella luonnehditaan erinomaiseksi. Vikbyn teollisuuden-, kaupan- ja logistiikan alue Gateway Park sijaitsee Vaasan moottoritien (VT3) ja Porin tien (VT8) risteyksessä. Uusi alue sijaitsee lentokentän ja logistiikka-alueen sekä Airport parkin teollisuuskeskittymän läheisyydessä. Scanian 2,3 hehtaarin tontti sijaitsee juuri valtateiden risteyksessä ja uuteen Scania-keskukseen on helppo saapua pitkilläkin yhdistelmillä.

Uusille tiloille on jo kova tarve

Scanian markkinaosuus raskaista yli 16 tonnin painoisista kuorma-autoista Vaasan seudulla oli vuonna 2020 40 % ja Länsi-Suomen alueella Scania on raskaiden kuorma-autojen markkinajohtaja 44%:n markkinaosuudella. ”Nyt asiakkaat ja oma henkilökunta saavat Vaasaan arvoisensa tilat”, kertoo Scania Suomi Oy:n Keski-Suomen aluejohtaja Jari Mononen. Uudessa Scania-keskuksessa työskentelee noin 25 henkilöä ja uudet tilat parantavat merkittävästi myös henkilökunnan työolosuhteita. Rakennuksen 2500 m2:n tilat pitävät sisällään 12 nykyaikaista korjaamopaikkaa, tilat automyynnille sekä nykyaikaiset asiakastilat korjaamopalveluiden ja varaosamyynnin asiakkaille.
Uusi rakennus on ympäristöystävällinen


Scania Suomi jatkaa uuden kiinteistön avulla määrätietoista kiinteistöjen ympäristövaikutusten vähentämistä. Vaasan uuden kiinteistön suunnittelussa tärkeänä lähtökohtana on energiatehokkuus ja hiilineutraalisuus, joita kiinteistöön tulevat maalämpö, led-valaistus ja nykyaikainen rakennusautomaatio osaltaan edistävät. Myös ajoneuvojen käynnissä oleva sähköistyminen otetaan huomioon suunnittelussa.

Kohde tulee olemaan maailmanlaajuisesti ensimmäinen Scanian korjaamo, jonka suunnittelu ja projektinjohto tehdään yhteistyössä Ramboll Oy:n kanssa. Scanian tavoitteena yhteistyöllä on kehittää syvemmälle jo aiemmin hyväksi havaittua modulaarista korjaamokonseptia vastaamaan entistäkin paremmin Scanian kestävän kehityksen periaatteita, sekä yksinkertaistaa ja nopeuttaa tulevien uusien kohteiden rakennusprojekteja Euroopan laajuisesti.

Uusi ympäristöystävällinen Vaasan Scania-keskus tulee sijaitsemaan aivan valtateiden 3 ja 8 risteyksessä.


Kohteen suunnittelutyöt on aloitettu 12/20 alussa maaperätutkimuksilla, rakennustyöt tullaan aloittamaan kesällä 2021 ja Vaasan uusi Scania-keskus on valmiina palvelemaan asiakkaita kesäkuussa 2022.

Edellinen artikkeliMAN Lease tähtää yksinkertaiseen kalustohankintaan
Seuraava artikkeliDAF vahvisti asemiaan vuonna 2020