Uusi Nokian Hakka Truck Trailer on premium-luokan perävaunun rengas vaativimpiin kuljetuksiin. Se tarjoaa valmistajansa mukaan enemmän kilometrejä, erinomaisen pidon ja matalan vierintävastuksen, jotta kuljetukset olisivat varmoja, mukavia ja taloudellisia.

Noikan Raskaat Renkaat tiedottaa, että uuden Nokian Hakka Truck Trailer -perävaunun renkaan esittelyn myötä premium-luokan ominaisuudet ovat nyt tarjolla jokaiselle akselipaikalle.

“Me kutsumme renkaan pidon, vierintävastuksen ja kestävyyden suhdetta ’maagiseksi kolmioksi’, jossa yhden ominaisuuden parantaminen usein heikentää jotakin toista”, kertoo Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Teppo Siltanen. ”Uusi Nokian Hakka Truck Trailer -rengas on onnistuttu sijoittamaan tässä kolmiossa ihannekohtaan, jossa kaikki kolme ominaisuutta ovat huippuluokkaa ilman kompromisseja.”

Hyvän perävaunurenkaan tärkeys on kaikkein ilmeisintä vaarallisten aineiden, nesteiden tai massatavaran kuljetuksissa. Painava perävaunu vaikuttaa koko ajoneuvoyhdistelmän ajettavuuteen, jolloin perävaunurenkaiden pito, vakaus ja luotettavuus ovat kriittisiä vaatimuksia, Nokialta muistutetaan. 

”Esimerkiksi maitokuljetukset tiloilta asettavat renkaille suuria vaatimuksia, koska säiliö on raskas ja viimeiset kilometrit ajetaan usein välillä mutaisiksi tai lumisiksi muuttuvilla sorateillä”, Siltanen sanoo. ”Sama pätee hakekuljetuksiin.”

Myös lainsäädännöllä on entistä suurempi vaikutus perävaunurenkaisiin. ”Energiatehokkuuden ja matalan melutason vaatimukset tiukkenevat maailmanlaajuisesti”, Siltanen kertoo. ”Monissa Pohjoismaissa vaaditaan myös jokaiselta renkaalta 3PMSF-merkintää talvikuukausien aikana.”

Nokian Hakka Truck Trailer -rengas täyttää tiukimmatkin vaatimukset polttoainetaloudellisen vierintävastuksensa, matalan melutasonsa ja 3PMSF-merkintänsä ansiosta.

Siltasen mukaan myös taloudellisuutta on pidetty silmällä suunnitteluvaiheessa. “Renkaan kilometritulos on oma luokkaansa”, Teppo Siltanen sanoo. ”Pitkä ja huoleton käyttöikä merkitsee helpompaa renkaiden hallintaa ja pitkällä tähtäimellä matalampia kokonaiskustannuksia.”

Nokian Renkaat on lanseerannut myös yhteensopivan Nokian Noktop Hakka Trailer -pinnoitteen yhdessä renkaan kanssa. “Nokian Hakka Truck Trailer -renkaan tukeva runkorakenne soveltuu hyvin uudelleenpinnoittamiseen”, Teppo Siltanen muistuttaa. “Alkuperäistä pintakuviota vastaava Nokian Noktop Hakka Trailer -pinnoite varmistaa, että renkaan suorituskyky pysyy yhtä hyvänä toisellakin käyttökierroksella.”

Edellinen artikkeliRaskas Kalusto 5/2021
Seuraava artikkeliPower Truck Show toteutuu