Napapiirin Kuljetus Oy:n ja Lapin Kuljetus Oy:n yritysfuusio on saatu onnistuneesti päätökseen. Uusi ja osapuolten entistä palvelevammaksi ja tehokkaammaksi luonnehtima Napapiirin Kuljetus Oy aloitti toimintansa 1. heinäkuuta.

Napapiirin Kuljetus Oy:n ja Lapin Kuljetus Oy:n fuusion myötä syntyvä yhtiö työllistää urakointi- ja kuljetussektorin sesonkiaikana liki 70 henkilöä ja 120 osakasyrittäjää, joiden yhteenlaskettu kalustokapasiteetti on noin 125 kuorma-autoa sekä 40 kuormaajaa ja kaivinkonetta. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto tulee olemaan noin 60 miljoonaa euroa.

Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Napapiirin Kuljetus Oy:n toimitusjohtaja Teppo Kyrö. Hän perustelee fuusiota selkeillä synergiaeduilla, joita yhdistyminen tuo mukanaan. Hänen mukaansa samalla turvataan koko Lapin läänin alueella toimivan kuljetusyrityksen ja yrityksen omistavien osakasyrittäjien  tulevaisuutta ja investointikykyä.

”Yhdistymisen avulla vahvistamme asemiamme kiristyvillä markkinoilla, saamme lisää osaamista ja kapasiteettia, parannamme kustannustehokkuuttamme ja voimme paremmin laajentua uusille liiketoiminta-alueille. Lisääntyvien resurssien avulla pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä tehokkaammin sekä yritys- että yksityissektorilla. Myös yhtiön kiinnostavuus kasvaa, mikä helpottaa myös uusien yrittäjien saamista mukaan toimintaan ”, Kyrö listailee.

Sulautuminen toteutettiin pitkälti osakevaihdoilla ja Lapin Kuljetuksen toimivat osakkaat jatkavat toimintaansa Napapiirin Kuljetuksessa nykyisten sopimusten mukaisella kalustolla. Myös Lapin Kuljetuksen yhteystiedot pysyvät nimenmuutosta lukuun ottamatta ennallaan.