Michelin X Multi Grip on uusi kuorma-auton rengassarja, jonka talviominaisuuksia luonnehditaan valmistajan taholta erinomaisiksi. Kehitysvaiheen talvitestit on suoritettu Michelinin testikeskuksessa Ivalossa, ja renkaat on suunniteltu toimimaan myös äärimmäisissä talviolosuhteissa.

Micheliniltä kerrotaan, että X Multi Grip -renkaissa yhdistyvät pito ja turvallisuus sekä vaikeissa talviolosuhteissa että märillä tienpinnoilla. Erinomaisiin ajo-ominaisuuksiin yhdistyy valmistajan mukaan myös huomattavan pitkä käyttöikä, mikä edistää ekologisesti kestävämpää kuljetusliikennettä.

Nämä uudet Michelin X Multi Grip -renkaat tulevat markkinoille 1. heinäkuuta 2021. Uusien renkaiden suorituskyvyn kerrotaan olevan merkittävästi parempi kuin edeltäjiensä, ja ne tarjoavat luotettavaa turvallisuutta ja etenemiskykyä äärimmäisen vaativissa talviolosuhteissa kuten lumisilla, sohjoisilla ja märillä teillä. Renkailla on 3PMSF-merkintä.

Pintakuviossa on Michelin Regenion -teknologiaan perustuvat, itseuusiutuvat lamellit, joiden luvataan antavan erinomaisen pidon, vaikka renkaat ovat kuluneet: kun pintaa on jäljellä 5 mm, vetokyky lumella on yli 50 prosenttia parempi ja jarrutuskyky lumella 20 prosenttia parempi. Kun kulutuspintaa on jäljellä vain 2 mm, sivuttaispito on 20 prosenttia parempi kuin edeltäjillä. 

Micheliniltä kerrotaan myös, että olipa lumi vasta satanutta, pakkaantunutta tai sulamispisteessä olevaa – tai tie jopa märkä – Michelin X Multi Grip -renkaat reagoivat koko talven vaihtelevien kelien ajan luotettavasti kuljettajan ohjaukseen. Niiden suorituskyvyn mainitaan olevan korkeatasoinen myös lumettomilla ja kesäisillä keleillä, varsinkin märillä teillä.  

Pidempi käyttöikä ja loppuun saakka säilyvä pito sekä kulutuspinnan kestävyys ovat valmistajan mukaan takeena siitä, että Michelin X Multi Grip on erittäin tehokas rengasratkaisu kuljetusajoon. Kilometritulos on 10 prosenttia parempi etuakselin renkailla ja 30 prosenttia parempi vetorenkailla. Jälkiuritus ja pinnoitus pidentävät vielä runkojen käyttöikää ja alentavat osaltaan kilometrikustannuksia. 

Vierintävastus on jopa 10 prosenttia matalampi. Valmistaja on laskenut, että 385/65R22.5 Michelin X Multi Grip Z ja 315/80R22.5 Michelin X Multi Grip -renkailla varustetun ajoneuvoyhdistelmän polttoaineenkulutus voi pienentyä 0,6 litralla per 100 km, mikä vastaa vuositasolla 574 euroa pienempää kustannusta, ja keskimäärin 1,5 tonnia vähemmän hiilidioksidipäästöjä vuodessa renkaiden alkuperäisen käyttöiän aikana ennen jälkiuritusta tai pinnoitusta. 

Uudessa rengassarjassa ovat käytössä neljä Michelinin patentoimaa rengasteknologiaa: Regenion, Infinicoil, Powercoil ja Duracoil.

Saatavilla olevat rengaskoot 1. heinäkuuta 2021 alkaen:

Etuakseli: MICHELIN X® MULTI GRIP™ Z 385/65R22.5 ja MICHELIN X® MULTI GRIP™ Z 385/55R22.5 

Vetoakseli: MICHELIN X® MULTI GRIP™ D 315/80R22.5 ja MICHELIN X® MULTI GRIP™ D 315/70R22.5 

Saatavilla olevat rengaskoot 1. heinäkuuta 2022 alkaen:

Etuakseli: MICHELIN X® MULTI™ GRIP Z 315/80R22.5, MICHELIN X® MULTI GRIP™ Z 315/70R22.5 ja MICHELIN X® MULTI GRIP™ Z 295/80R22.5

Vetoakseli: MICHELIN X® MULTI™ GRIP D 295/80R22.5