Mascot Footwearin Carbon-mallistossa on kolme erilaista turvajalkine‑ ja ‑sandaalimallia. Mallisto erottuu monesta muusta kengästä metallittomien, hiilikuituisten varvassuojien ansiosta. Kevyt mutta äärimmäisen vahva hiilikuitu ei johda lämpöä eikä kylmyyttä ja kestää kovaakin painetta ja iskuja.

Kengissä on myös kevyt, taipuisa ja innovatiivinen XL Extralight EVA -pohja. Se lisää kenkien käyttömukavuutta ja iskunkestävyyttä sekä keventää niiden kokonaispainoa. Koska jalkineiden iskunkesto on erityisen hyvä, jalat ja selkä saavat suojaa koko työpäivän ajan eivätkä tunnu illalla niin väsyneiltä.

Carbon-malliston suunnittelutyössä on Mascotin mukaan keskitytty auttamaan kiireisiä ammattilaisia kätevillä innovaatioilla ja pitämään kenkien kokonaispaino alhaisena. Kaikissa malliston jalkineissa on erittäin kevyt ja taipuisa Mascolayer-tekstiilinaulasuoja. Pehmeä naulasuoja mukailee jalan luonnollisia liikkeitä sekä seisoessa että polviseisonnassa ja takaa jaloille hyvät oltavat.

Carbon-jalkineisiin on saatavana kaksi vaihtoehtoista kiinnitysmekanismia: nauhat tai Boa Fit System. Nauhakengissä ei ole ollenkaan metallia. Boa Fit System -kengissä on metallia, mutta koska niitä on helppo säätää, kengät istuvat hyvin koko työpäivän ajan. Näppärä Boa-kiinnitys sopii erityisesti töihin, joissa kengät pitää riisua ja pukea monta kertaa päivän aikana.