Avainsanalla "puunkuljetus" merkityt artikkelit

Raakapuuta rahtiautolla – Tukkiauto

Raakapuuta rahtiautolla – Tukkiauto Kuljetusliike Ilmari Lehtosen autolla tuodaan paluukuormana raakapuuta Pohjois-Lapista Rovaniemen asemalle.

HCT-tulosseminaari – Väliraportti

HCT-tulosseminaari – Väliraportti Raakapuuta on nyt ajettu muutamilla Metsähallituksen ja Metsä Groupin HCT-testiyhdistelmillä reilun vuoden. Oli aika istua alas ja käydä tähänastiset kokemukset läpi.

Värisuora

Värisuora Kuljetusliike Eskola Oy Kiimingistä hankki viime kesänä kuusi uutta puutavara-autoa kerralla. Merkki vaihtui uuteen mutta tuttu oranssi väri säilyi ennallaan.

Mika Kontkasen Volvo FH16 – Puukuorma järvenpohjalta

Mika Kontkasen Volvo FH16 - Puukuorma järvenpohjalta Viitisen vuotta sitten omissa nimissään autoilun aloittanut Mika Kontkanen tutustui Volvoihin jo nuorena poikana.

Asiakkaan toiveesta

Asiakkaan toiveesta V&H Särkän viimeisimmän puuauton lisäakseli asennettiin perävaunun perään, ja konstruktio toteutettiin ohjaavana.

Ennakkotapaus: 9 akselia, 76 tonnia

Ennakkotapaus: 9 akselia, 76 tonnia Nouseeko suurin sallittu kokonaispaino 76 tonniin? Osa kuljetusalasta odottaa lopullista päätöstä kun taas osa on jo hankkinut tarkoitukseen sopivaa kalustoa. Näin on tehnyt Saku Simpanen Pielavedeltä.

Petri Varkoi, arjen sankari

Petri Varkoi, arjen sankari Petri Varkoin nimi tuli tutuksi pari vuotta sitten, kun hänet valittiin kuljetusalan vuoden sankariksi. Millaista on sankarin arki tien päällä?

Lieksan punaiset puuautot

Lieksan punaiset puuautot Kettusen Teuvon nelikymmenvuotisen autoilijan uran varrelle mahtuu monta puukuormaa Karjalan korvesta metsäteollisuuden puun nälkää ruokkimaan.

Renault Lander – Fransmanni

Renault Lander - Fransmanni Vesalan Kuljetus valitsi puuautokseen Renaultin, eikä päätöstä ole tarvinnut harmitella.

Toisessa aallossa

Toisessa aallossa Iveco on valtamerkkien takana kärkkymässä parempia asemia puuautomarkkinoilla. Ajoimme 500-hevosvoimaisen robottivaihteisen Trakkerin keskisuomalaisissa metsämaisemissa.

Lapin savotta

Lapin savotta Veljekset Juntin keltaiset puuautot ovat tuttu näky Tornionjokilaaksossa Ruotsin puolella. Puuta kuljetetaan tehtaalle rajan takanakin autoilla kuten Suomessakin – pienin eroavaisuuksin tosin.

Rovaniemen rubiini

Rovaniemen rubiini Kuljetus Jakkila Ky:n kalustolaivue täydentyi tänä syksynä uudella merkillä, kun Iveco Stralis valjastettiin puutavaraa kuljettamaan.

Karjalan Punaniska

Karjalan Punaniska Näyttävä ja asiallisesti rakennettu, on ensimmäinen arvio Hirvosen Markon Volvosta. Tyylikäs ulkonäkö on vain kuori, jonka alta paljastuu jämerä ja toimiva puuauto. Juuri sellainen, jolla isäntä haluaa työnsä tehdä.

16 litraa, 25 vuotta

16 litraa, 25 vuotta Kuusitoistalitrainen isolohko on mylvinyt voimantunnoissaan Volvon komentosillan alla jo neljännesvuosisadan. Raportti siitä mistä on lähdetty ja mihin on tultu.

Työkalu viime vuosituhannelta

nieminen-volvo Miljoona kilometriä ei ole tänä päivänä enää mikään ihme kuorma-autolle. Puutavara-autolle se on kuitenkin kova lukema. Niemisen Anssi tähtää silti kahteen miljoonaan FH16 Volvollaan.

Puutavaraseminaarissa huoli huomisesta

Puutavaraseminaarissa huoli huomisesta Puunkuljetusalaa huolestuttaa työvoiman saatavuus, VR:n toiminta sekä kustannuksien nousu.
Volvo FH16Skuba Suomi OyJenox - Larsmo HelcomHinausautot K. SulinkoHinausautot Raimo Moisio