Avainsanalla "pienoismalli" merkityt artikkelit

Pienoismalli – Mielikuvitus rajana

Pienoismalli – Mielikuvitus rajana Pienoismallien maailmassa voi jokainen keskittyä sille osa-alueelle, joka itseä eniten kiehtoo – fantasiasta arkirealismiin. Juha-Pekka Ylösen rakentamista Emekrekoista löytyy useita eri rakennusteemoja ja luovia ratkaisuja eri yksityiskohtien toteuttamiseksi 25 kertaa todellista pienempänä.

Matti Hirven Emek-rekat – Rakentava harrastus

Matti Hirven Emek-rekat – Rakentava harrastus Kotimainen raskaan kaluston tuotanto ja varustelu on huomattavasti laajempaa, kun siirrytään tien päältä Emek-harrastajien työpöytien ääreen. Savitaipalelainen Matti Hirvi on yksi alan harrastajien keskuudessa tunnettu ”emekisti”, jonka käsissä on jalostunut monta mielenkiintoista kuorma-autoa lelusta pienoismalliksi.

Pienoismalli – Teipattu vai maalattu?

Pienoismalli – Teipattu vai maalattu? Oikeiden autojen parissa on tapana varsinkin nykypäivänä esittää otsikon kysymys erilaisten graafisten koristelujen kohdalla. Pienoismalleissa tilanne on usein paljon selkeämpi, sillä useimmiten paras tapa toteuttaa erilaisia kuviointeja mallin pintaan on tehdä se siirtokuvilla.

Pienoismalli – Mallailumuistoja

Pienoismalli – Mallailumuistoja Ennen kaikki oli toisin. Nyt ei sanota että ”paremmin”, koska se ei pidä tässä yhteydessä paikkaansa. Menneitä on silti mukava muistella kun kellarin perukoilta löytyy laatikko, jossa on 30 vuotta sitten rakennettu pienoismalli.

Pinkki kasi

Pinkki kasi Markku Vuolukan rakentama nelossarjan T-Scania muodostui kokeilusta näyttäväksi sorajunaksi, joka on huomiota herättävä kokonaisuus – eikä vähiten värityksensä ansiosta.

Pienoismalli – Uusimmat muodot?

Pienoismalli – Uusimmat muodot? Mallivalmistajat pysyttelevät vaihtelevalla menestyksellä kuorma-autotehtaiden uutuusesittelyjen vanavedessä. Pienemmissä mittakaavoissa tarjonta on yleensä erittäin hyvin ajan tasalla, mutta 1:24-skaalassa on jouduttu hieman odottelemaankin.

Pienoismalli – Lannistumatta valmista

Pienoismalli – Lannistumatta valmista Aleksi Pohjan rakentama Scania.

Jäänraikas

Jäänraikas Purmon mestarimallari Janne Liljedahl on jälleen loihtinut uuden luomuksen pajaltaan.

Pienoismalli – Painavaa metallia

Pienoismalli – Painavaa metallia Euroopassa todella kuumana jo vuosikymmeniä käynyt 1:50-mittakaavan metallimallien keräily on Suomessa edelleen pienten piirien harrastus. Mitä die-castit ovat ja mistä niissä maksetaan?

Muistojen herättäjä

Muistojen herättäjä Lukijamme Marko Sundström on mallinrakentaja, jonka työtahtia ja lopputuloksia voi vain ihailla. Tällä kertaa pajalta on valmistunut Volvo F12 –puutavarayhdistelmä, jonka ulkoasu kertoo tehdyistä työtunneista.

Pienoismalli – Harmaa Torpedo

Pienoismalli – Harmaa Torpedo Emekin valmistamat autot ovat leluja eivätkä mitään oikeita pienoismalleja, on tuttu väite. Tämä Tatun rakentama Emekin torpedomallin Scania on kuitenkin hyvä esimerkki, että muovinen leikkiauto voi näyttää paremmalta kuin moni ”oikea pienoismalli”.

Tapahtui Tansaniassa

Tapahtui Tansaniassa Diorama Afrikan savannilta.

Raskasta metallia

Raskasta metallia Tomasz Poskrobkon tuorein taidonnäyte.

Metsätien kuningas

Metsätien kuningas Markku Vuolukan viimeistelemä Emek-Scania.

Edustusmersu

Edustusmersu Pienoismallin voi rakentaa vaikkapa näyttelyosaston somistukseksi – pienoismallithan ovat takuuvarma katseenkiinnittäjä.

Elämän suola

Elämän suola Pienoismallien rakentamisessa parasta on se, että harrastus sopii ihan jokaiselle eikä se katso ikää tai persoonaa.

Mielikuvituksen tuotetta

Mielikuvituksen tuotetta Esittelyssä mielikuvituksen tuotetta oleva ajoneuvo, joka olisi saattanut olla täysin mahdollinen myös täysikoossa.

Joonaksen kokoelmista

Joonaksen kokoelmista Joka päivä ei tule vastaan yhtä mittavaa kokoelmaa kuin Joonas Saintulan sopivasti rakenneltujen Emekien aarreaitta.

Nuoria lupauksia

Nuoria lupauksia Tällä kertaa esittelemme kahden nuoremman polven pienoismalliharrastajan töitä.

Viileän tyylikäs

Viileän tyylikäs Teemu Iso-Pellinen päätti tarttua pienoismallissaan Ice Age 4 -animaatioelokuvan hulvattomaan aihemaailmaan.
Sivu 1/212
Volvo FH16Skuba Suomi OyHinausautot Raimo MoisioJenox - Larsmo HelcomHinausautot K. Sulinko