Ruotsalainen rengastoimittaja Colmec laajenee Suomeen

COLMEC_Sami Ojamo and Peter Eckerstrom
Kuva: Colmec
Kuorma-ja linja-autoliikenteen rengaspalveluiden Ruotsin markkinajohtaja Colmec tuo myynti- ja palveluorganisaationsa Suomeen.

Yrityksen Suomen toimintojen vastuulliseksi maajohtajaksi on toukokuusta lähtien nimitetty autoinsinööri Sami Ojamo. Ojamo siirtyy Colmecille Veolia Transport Finland Oy:ltä, jossa hän on työskennellyt teknisenä johtajana ja kehitysjohtajana vuodesta 2008 lähtien. Toistaiseksi Ojamo jatkaa myös Veolia Transport Finlandin kehitys- ja hankintajohtajana vuoden 2013 loppuun asti.

Colmec tiedottaa käynnistävänsä toimintansa Suomessa solmimalla kontakteja asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin, ja yrityksen tavoitteena on luoda pitkäaikaisia kumppanuussuhteita. ”Voimme nyt tarjota ainutlaatuisia tuote- ja palveluratkaisuja koko Skandinaviassa”, sano Colmec AB:n toimitusjohtaja ja omistaja Peter Eckerström.

Colmec on itsenäinen, valmistajista ja ketjuista riippumaton perheyritys. Se toimii kuitenkin tiiviissä yhteistyössä kaikkien merkittävien rengasvalmistajien kanssa. Colmecin oma pinnoitettujen renkaiden tuotemerkki on BOSS, jota valmistetaan omilla tehtailla Ruotsissa ja Puolassa.

Vuonna 2012 Colmec valmisti lähes 160 000 pinnoitettua rengasta. Täysin uusia renkaita toimitettiin samana vuonna runsaat 90 000. Yrityksen liikevaihto vuonna 2012 oli noin 600 miljoonaa kruunua. Colmecin palveluksessa on yhteensä kaikkineen noin 350 henkeä.

Volvo FH16