Kontitusterminaali Raahen satamaan

Kuva: Actiw Oy
Raahen satamaan valmistuu vuoden 2012 toukokuussa kontitusterminaali, joka on sataman mukaan ensimmäinen laatuaan Perämeren alueella.

Lapaluodon satamanosaan valmistuvan kontitusterminaalin sisälle rakennetaan siltanosturi ja kiskoilla liikkuva Actiw LoadPlate -kontituslaite, joka on tarkoitettu pitkien tuotteiden lastaukseen. Tyypillisiä lastattavia tuotteita ovat teräslevyt, -putket ja -rullat sekä mekaanisen metsäteollisuuden tuotteet kuten sahatavara ja erilaiset levyt. Terminaalissa käsitellään 20 ja 40 jalan kontteja.

Järjestelmän toimintaperiaate on, että kuorma muodostetaan kerralla LoadPlaten liukulevyn päälle siltanosturilla vapaassa tilassa. LoadPlate työntää sen sisään ja vetää liukulevyn alta pois, jolloin kuorma jää konttiin. Siltanosturin Raaheen toimittaa Satateräs Oy.

Raahen sataman kontitushallissa on kyseessä MultiContainer-järjestelmä, jossa yhdellä kiskoilla olevalla yksiköllä lastataan neljää konttipaikkaa. Kontitusterminaalin pituus on 132 metriä, leveys 45 metriä. Terminaalin kustannusarvio laitteineen ja rakennustöineen on noin kolme miljoonaa euroa.

Actiw Oy:n LoadPlate-kontituslaitteita on toimitettu yli 30 kappaletta eri puolille Eurooppaa ja Venäjälle lähinnä teräs- ja metsäteollisuuden tuotteiden kontitukseen.

Volvo FH16Skuba Suomi OyHinausautot Raimo MoisioHinausautot K. SulinkoJenox - Larsmo Helcom